Кърджали има нужда от гара и влакове, въпреки лошите условия пътници има

Изпращам снимки от гара Кърджали, за да се види, че има пътници, които ползват влаковете.
Все пак сме областен град и не трябва да се отказваме от гарата и ж.п. транспорта.
15409847_10211949306795990_121456777_oСутринта има хора, които идват на работа и ползват влак. Условията за пътуване с  мотрисите са добри. Но при състоянието на този път, дето и таксита не искат да поемат курс до гарата, какво ще прави народът?
Снимки: Бекир ТЕФИКОГЛУ
„Нов живот“: Дискусията за гара Кърджали се породи след публикация в сайта http://www.novjivot.info , озаглавена „Гара или бунище?! Даже табела, че е гара „Кърджали“, няма“
Очакваме още мнения и наблюдения на граждани и читатели за това важно за Кърджали и региона място – Кърджалийската гара

11 коментара

 1. ANONİMEN каза:

  TRANSPOTIT TOVA SA ARTERİİTE PO KOYATO TEÇE JİVATA BUYNA KRIV NA NARODA BEZ TRANSPORT ZAKIDESTE JP GARA KIRDJALİ TRYABVA DA LIŞTİ

  • А.А. каза:

   Нали искахте демокрация – ето ти демокрация, ето ти я и вашата партия, и вече 25 години всичко „LIŞTİ“.

 2. Анонимен каза:

  Браво на момчето съгласен съм напълно аз пътувам всяка сутрин с влака от калоянци до кърджали и доста е удобно за мене браво

 3. Murmel каза:

  Srep by step…with photos…

 4. Мързеланата каза:

  И всичко това е благодарение на „успешния“ кмет от депесе! Честито на кърджалийци. Мизерията продължава.

 5. Иван каза:

  Съгласен съм, че Кърджали има нужда и от гара и от влакове, но районът на жп гарата е в потресаващо състояние- разбит асфалт, буклуци и строителни материали. Нямам против бизнеса със строителни материали, но не и по начина, по който изглежда складът около гарата – мръсен и разхвърлен.
  Хубаво е, че Нов живот започна дискусия за жп гарата – да се надяваме, че общината и БДЖ ще вземат мерки и обликът на Кърджалийската гара ще се подобри.

 6. Mozt каза:

  Tova koi gara v grada e – Gara „Borovets“ li e? Gara “ Baykal – gore“ li? Gara „Prileptsi“?

 7. ГС "Аз искам да дишам" каза:

  Преди близо една година ГС „Аз искам дишам“ изпратихме писмо до Община Кърджали изразявайки желанието на голяма част от жителите на кв. „Веселчани“ и град Момчилград да спира влака на Ардински мост. Така учениците от Момчилград и село Глухар идвайки на училище в СУ „Владимир Димитров – Майстора“ и двете професионални гимназии намиращи се в същия квартал ще пътуват по-бързо, по-удобно, по-комфортно, а и на по-топло през зимата. Тромавата процедира по искане от Община Кърджали до БДЖ и други инстанции е задействана, очаква се в близко бъдеще пътниците да могат да се качват и слизат на спирка „Ардински мост“. БДЖ ще продължава да обслужва линията докато има пътници, а пътниците искат да има спирки на подходящи места в населеното място, а не на един километър извън града. Освен това транспорт на градски автобуси не се движи в тази посока.
  Ако БДЖ искат да се съобразят с исканията на хората и увеличат пътникопотока, то спирка „Ардински мост“ трябва да бъде разрешена, а защо не и още една в района на големите маркети за хранителни стоки и техника.

  • Rrr каза:

   Браво точно така

  • Dorum dorum каза:

   Ai, mashallah na obstinskite savetnitsi i na obstinskia predsedatel! – kolko glavi sa – 70-80 li sa – i sa vse s zaplati i parichki ot djobovete na bg narod izstrebitelite?! Mnogo hubavo sa savetvali injener Hasancho i bas bakam top architekta na seloto!

 8. new style каза:

  Да се премести гарата в по Централната част на града !!!!
  Така ще е най добре..
  За нас самите граждани..
  В по развитите страни е така ..
  и тогава ще има по голям наплив от хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache