Фирми, граждани и институции от Кърджали помагат на пострадалите в Хитрино, даренията се събират в стая 109 в общината

hitrino

В общинската администрация в Кърджали събират дарения за пострадалите от взрива хора в шуменското село Хитрино. Даренията се приемат в 109 стая на първия етаж в Отдел „Административно-правно информационно обслужване“. Днес имаше доста обаждания, каза Небахат Мустафа, младши експерт в сектор на отдела. С нея работи и колега, към когото кърджалийци също могат да се обърнат. Хората могат да дойдат сами при нас, но ако има по-големи и обемисти дарения, ще осигурим транспорт, каза тя.

Кърджалийци са заявили днес по телефона, даден за контакт по-рано, да помогнат на пострадалите със зимни одеяла и юргани, както и с якета и домашна посуда. Имало и заявки за дарения от трайни хранителни продукти, обувки и детски дрехи, якета. Вероятно е да ги донесат утре. Искат да помогнат не само граждани, но и фирми и институции. Хората от цял блок във „Възрожденци“ пък решили да направят колективно дарение и са попитали дали може да им се осигури транспорт.

zname2В кризисния щаб в Хитрино даренията ще бъдат разпределени. Общинската администрация ще открие и дарителска кутия за финансова помощ, за която инициатива ще съобщи по-късно. Днес уточнявахме подробности, понеже и от нашите служители имаше запитване дали могат да дарят zname3средства, каза младшият експерт. Тя припомни, че е в ход кампанията с есемеси на БЧК на номер 1466.

Събирането на дарения в общинската администрация ще продължи поне до края на седмицата, засега. Ще се набират и доброволци, които да разчистват на место отломките и разрушенията в село Хитрино. Те бъдат превозени от паркинга на общината в събота, но още не е уточнен часа.

Контактният център в община Кърджали, към който може да се обръщате за дарения, е 0361/67315.

В останалите общини:

Община Черноочене – 03629/6223

Община Крумовград – 03641/7387

Община Кирково – 0887/989769

Община Ардино – 0988/851687

Община Момчилград – 0889/948377

Община Минерални бани – 0888/264251

Община Стамболово –0879/635716

Клуб на ДПС Джебел – 0884/556085, 0884/556100

Вижте също...

2 отговори

  1. kozariq-Yuksel казва:

    Bravo

  2. Анонимен казва:

    ЗАЩО САМО В ДЖЕБЕЛ Е ДАДЕН ТЕЛ.НОМЕР НА ДПС.НАРОДА ИСКА ОБЕДИНЕНИЕ ОТ ОБЩИНАТА А НЕ ОТ ЕДНА ПОЛТИЧЕСКА СИЛА.ОТЦЕПЛЕНИЕТО ДЕЙСТВА ОТРИЦАТЕЛНО НА НАРОДА.ПОНЕ СОЦИАЛНИТЕ СЛУЖБИ ДА БЯХА ПОЕЛИ ИНИЦИАТИВА.ВСИЧКО В ДЖЕБЕЛ СПИ БРАТЧЕ.НИКОЙ НЕ СИ МЪРДА ПРЪСТА.НАЛИ СЕГА Е СТУДЕНО И НЕ ИЗЛИЗАТ НАВЪН ДА ВИДЯТ СЪДБАТА НА БЕДНИТЕ И ДЕЦАТА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ.СРАМОТААААААААААААААААА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>