Петокласниците от „Паисий“ на Северина Вълчева даряват децата от Дом „Майка и дете“

Учениците от 5 „в“ клас на Средно училище „Отец Паисий“ с класен ръководител Северина Вълчева, се включиха като доброволци в Националната операция „Плюшено мече“ на фондация „Заслушай се“. Със събрани средства на стойност от 350 лева закупиха 350 броя памперси и над 130 пюрета за децата от „Дома за медико-социални грижи за деца“ в Кърджали.

paisievci_darenie1Дарението е част от необходимите храни и санитарни материали, които са за основните нужди на децата, лишени от родителска грижа.

Фондация „Заслушай се“ е неправителствена организация, работеща в обществена полза, която вече девета година организира най-голямата кампания за даряване на подаръци за деца в неравностойно положение в България. Бенефициенти са деца и младежи без родители, деца в риск или деца с увреждания, както и домовете, в които живеят.

Операция „Плюшено мече“ работи само с нови персонални подаръци, по точни списъци с желанията на децата, предоставени от директорите и персонала на всяка институция или партньор на кампанията.

 

Вижте също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *