Отчет и на общинските организации на БЧК в Момчилград и Кирково

%d0%b1%d1%87%d0%ba-%d0%ba%d0%b8%d1%80%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%be

И общинската организация на БЧК в Момчилград проведе своето отчетно-изборно събрание.

Членовете на досегашното общо събрание приеха с аплодисменти емоционалния отчет за четиригодишната дейност на председателя на организацията д-р Мария Стойчева. Организацията се развива устойчиво, надгражда организационен капацитет, иновативни са инициативите на клуб „Надежда“ на БМЧК с ръководител Мария Димова. Отчетена бе %d0%b1%d1%87%d0%ba-%d0%bc%d0%be%d0%bc%d1%87%d0%b8%d0%bb%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4много добрата съвместна работа с община Миомчилград и кметовете на населените места по реализацията на Европейската хранителна програма.

Делегатите на общото събрание с мандат 2016-2020 година избраха новите състави на ръководните си органи и делегатите на Областното общо събрание.

Новият председател на Общинската организация на БЧК – Ваня Найденова Петрова представи насоките и плана за работа през следващата година.

За дългогодишната си и активна червенокръстка дейност бе наградена  д-р Мария Стойчева, която остава в състава на новия общински съвет и благодари за подкрепата на Областния съвет на структурата в Кърджали.

Проведе се и отчетно-изборно събрание в Кирково. Димитър Манчев е новоизбраният председател на Общинския съвет на БЧК.

Членовете на общото събрание проведоха  съдържателен разговор за трудностите и плановете за развитие на червенокръстката дейност през следващия четиригодишен период.

Отчетено бе, че организацията е успяла да се съхрани членския си състав и е постигнала определени успехи в сферата на превенция на водния травматизъм. Като бъдещи задачи общото събрание прие, че трябва да се разширява съвместната дейност с училища и читалища и да се учредяват дружества в малките населени места. Избрани бяха и делегатите за Областното общо събрание.

По време на събранието бяха споделени тревоги за съдбата на четири семейства от общината, които ще бъдат подпомогнати от Екип 254 на ОС на БЧК – Кърджали в навечерието на Новата година.

Досегашният председател Алекси Коджаманов би отличен с грамота на ОС на БЧК- Кърджали  за дългогодишната си активна дейност.

Вижте също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>