В Хърватия арестуваха двама българи с 60 полумъртви имигранти

bezhantsi-kamion

На място са били изпратени 22 екипа на спешната помощ

Двама българи са арестувани в Хърватия, след като в буса им са открити десетки нелегални имигранти в изключително тежко състояние, предаде агенция „Хина”, цитирана от „Струма“. При рутинна проверка на магистралата в района на гр. Новска бил спрян товарен автомобил с британска регистрация и български шофьор.

Вътре полицаите открили около 60 човека. Установено е, че те са нелегално пребиваващи в страната и идват от различни държави.От тях 42 били натровени с въглероден монооксид (вероятно от проникващи в товарния отсек изгорели газове – б.р.). На място са били изпратени 22 екипа на спешната помощ, като пострадалите са настанени в болници в няколко града.По информация на медицинските власти, четирима души остават в интензивното отделение. Голям процент от хората са не само отровени, но и измръзнали, което налага допълнителни медицински процедури. Във връзка със случая в ареста са шофьорът и още един българин, като предстои да им бъдат повдигнати обвинения. Мигрантите, които са в добро здравословно състояние, са преместени в бежански центрове.

Вижте също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>