Борисов откри „товарната магистрала“ на Смолян

155

Премиерът в оставка Бойко Борисов откри изградените нови 4 километра от обходния път на Смолян.

„Хора векове преди нас са преценили, че там, където има пътища, има бизнес, има растеж“, заяви министър-председателят в оставка, като цитира на церемонията текстове от Корана и Библията.

На откриването на пътния участък присъстваха министърът в оставка Лиляна Павлова, председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, областният управител на Смолян Недялко Славов, кметът Николай Мелемов. Пуснатият в действие участък от главната пътна комуникация бе осветен с водосвет, отслужен от свещеници от Смолян. Гост на церемонията бе и районният мюфтия Неджми Дъбов.

Изграждането на главната пътна комуникация на Смолян е част от лот 14 по проект „Транзитни пътища V“. Участъкът е с обща дължина 3, 4 км. Започва от митницата в кв.“Устово“ и завършва при местността Бункера на кв. „Райково“.

Със строителството на пътната отсечка ще се осигури връзка на пътя Асеновград – Смолян и пътя Смолян – Рудозем като се избягва преминаването през кв.Устово на Смолян.

Вижте също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>