Днес избираме „Спортист на годината 2016“ в Кърджали

  • Подадени са 27 номинации на състезатели от 11 вида спорт в категория юноши и в категория мъже и жени

Днес от 17 ч. в голямата зала на хотел »Кърджали» ще се проведе церемонията по награждаване на «Спортист на годината» за 2016 годината.
Подадени са 27 номинации на състезатели от 11 вида спорт в двете категории, както следва: в категорията юноши – девойки – 19 състезатели; номинации в категорията мъже и жени – 8 състезатели.
В срок до 10 ноември подадените предложения се обобщиха в две анкети, съобразно категориите. Анкетите се предоставиха за гласуване на председатели на спортните клубове, журналисти от регионалните медии, членове на Постоянната комисия по младежки дейности, спорт и туризъм към Общинския съвет, а за граждани чрез електронната страница на община Кърджали.
За втора поредна година наградата „Спортист на годината“ представлява статуетка, придружена от грамота за присъждане.
За първи път „Спортист на годината“ се обявява през 1995 година и традицията продължава и до днес. От 2014 г. наградата „Спортист на годината“ се връчва в две категории, съобразено с възрастовата група на състезателите, а именно категория „юноши и девойки” и категория „мъже и жени”.
Наградата се връчва всяка година в края на декември на изявени треньори, заслужили деятели на спорта, ветерани, по случай кръгли годишнини – еднократно за спортната им кариера, на състезатели, извоювали призови места от олимпийски, световни, европейски, балкански и държавни първенства.

Вижте също...

1 отговор

  1. Juan каза:

    Stom ne stavat za pokazvane v vestnika, ne struvat…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *