ЕБВР ще инвестира в златното находище в Крумовград

zx450y250_2889662

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) ще инвестира 32.7 млн. долара в разработването на находището със злато и сребро в Крумовград. Банката ще придобие до 9.99% дял в канадската компания Dundee Precious Metals, която разработва находището чрез „Дънди прешъс металс Крумовград“, съобщават от институцията.

От банката припомнят, че откакто Dundee е стъпила на българския пазар през 2003 г., те подкрепят проектите й.

Допълва се, че компанията ще разшири дейността си в България като планира да вложи 184 млн. долара в находището в Крумовград в технологии за разработка.

Очаква се находището да бъде разработвано до края на 2018 г.

В съобщението на банката се посочва още, че тя планира да осигури стажантски програми в предприятието в България, за което ще работи с местните училища и университети.

Посочва се още, че през отиващата си 2016 г. ЕБВР е инвестирала 620 млн. евро в българската икономика. В следващите година планира да поддържа равнището на вложенията от около 200 млн. евро годишно. За целия период на работата си с България институцията е вложила 3.4 млрд. евро в над 230 проекта у нас. Около 80% от инвестициите са били в частния сектор.

Вижте също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>