Укрепват участък от републиканския път Момчилград-Крумовград-Ивайловград

Областното пътно управление в Кърджали  има готовност с инвестиционното предложение за  укрепване на  участък от републиканския път Момчилград -Крумовград- Ивайловград. Документацията е внесена в РИОСВ-Хасково.  Мерките предвиждат трайно изместване на трасето , което според специалистите  е най-правилното решение за справяне с проблемите след  активиралото се свлачище при км 18+600.

Новопроектираното трасе следва в максимална степен  трасето на  построения временен обходен път.  Новата отсечка с дължина 330 м ще осигури безопасно движение  на пътните превозни средства  и ще  нормализира  транспортното  обслужване на населението в региона.

Златка МИХАЙЛОВА

Вижте също...

3 коментара

 1. Петио каза:

  Като гледам и пътя от Джебел за Кърджали също се разпада усилено. Вече има такива потънали участъци, че не е безопасно въобще да се движат автомобили по него. Разбира се, некадърно управляваната държава ще изисква сВинетки за него без всякакъв срам.

 2. Тхрии каза:

  Укрепват ли? А къде отидоха парите от скъпите винетки? Нали онази дебелана обеща, че повече няма да има толкова ужасни пътища…
  Е има! Все още! Но никога повече няма да има ГРОБ начело на държавата. Зашщото са крадци!

 3. Фюнф каза:

  И не е само тоя път. Всички „нови“ пътища на герпераското правителство се разпадат по-бързо от байтошовските дори. Това показва, че герп са крадяли повече отколкото се е смятало досега.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *