Кърджали похарчи над 4.5 млн.лв. за пътища

Над 4.5 млн.лв. са похарчени в Кърджалийско за текущи ремонти и поддържане, включително зимно, на пътищата през 2016 г., съобщават от Областно пътно управление Кърджали.

През 2017 г. в списъка на приоритетните обекти за региона водещ остава Обходният път на Кърджали по ОП „Транспорт“. През следващата пролет се очаква да бъде приет окончателно техническия проект на Околовръстното и да бъде гласуван на Експертен съвет в МРРБ, след което да стартират отчуждителните работи по трасето. Областният съвет за развитие одобри  и други приоритетни обекти от републиканската пътна мрежа за включване в инвестиционната програма на АПИ през 2017г.

По ОП „Региони в растеж“ да бъде рехабилитирана отсечката Кърджали – Хасково през Мост, която временно ще изпълнява функцията на околовръстно. Пътят Момчилград- Крумовград ще се финансира по програмата за сътрудничество ИНТЕРРЕГ – Гърция – България 2014-2020.

Други 4 проблемни пътни участъка са заложени в програма „Основен ремонт“ през 2017. От „Пътно управление“ предлагат да бъде възложено проектиране на седем пътни участъка, за да бъдат включени поетапно за изпълнение.Сред тях са отсечките Момчилград – Крумовград през Токачка, Стояново-Ардино, Джебел- Припек.

Вижте също...

5 коментара

 1. Найн каза:

  4.5 млн.лв. за пътища апътищата са зле! Сиреч, някой краде от тези пари! И при това краде много.

 2. Стойко каза:

  А парите от сВинетките къде са? Кой краде нашите пари? Кой позволява? Защо пътищата са зле?

 3. Восем каза:

  Тия убавци на снимката ме кефят много, с кирките. Все едно сме 18-ти век… Не че ние в Бегето не сме ама…

 4. Зибен каза:

  Това е някакъв малоумен план. От обходния пак ще дойдат през стария мост, а именно там се задръства. Няма ли малко по-умен човек да измисли пешение на този проблем?

 5. Анонимен каза:

  Да плащаме си на Вълка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *