БЧК ще раздава хранителни пакети за социално слаби от 4-ти януари

На 04.01.2017 година БЧК започва предоставянето на индивидуални хранителни пакети по Оперативна програма за храни и/ или основнно материално подпомагане от Фонда за Европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица – 2016 година.

В списъците, предоставени от Агенция „Социално подпомагане“ на БЧК, са включени 8 661 бенефициенти от Кърджалийска област. Хранителните пакети включват 10 вида продукти – брашно, ориз, спагети, картофено пюре, гювеч, компот, конфитюр, месни консерви, захар и  вафли. Общият брой на опаковките е 53  с тегло  38,550 кг.

Раздаването на хранителните продукти в областта ще се извършва поетапно в 8-те Временни пунктове на БЧК по приложения график. В Кърджали, Черноочене, Чорбаджийско, Джебел, Кирково и Момчилград то ще започне през месец януари 2017 година, а в общините Ардино и Крумовград – от 20 февруари 2017 година. Всеки Временен пункт ще раздава хранителните пакети за период от един месец, като в Кърджали, Крумовград и Ардино раздаването ще приключи на 20.03.2017 година.

Едновременно с раздаването на хранителните пакети БЧК ще прилага и съпътстващи мерки, информирайки правоимащите лица за балансиран режим на хранене, мерки за безопасност при кризисна ситуация, управление на семейния бюджет и възможностите, които предоставя Европейския социален фонд, чрез 4 вида листовки, индивидуално и групово консултиране.

Повече информация можете да прочетете на сайта на ОС на БЧК – Кърджали http://www.kardjali-redcross.com

Вижте също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *