Георги Димов: 11 от 39-а загинали при атентата в Истанбул са турски граждани, останалите 28 са чужденци

11 от 39-имата загинали при атентата в Истанбул са турски граждани, останалите 28 са чужденци. Това каза Георги Димов, бивш генерален консул на България в Одрин, като се позова на турския ежедневник „Акшам“ и други местни и международни медии, цитиран от „Фокус“. Тленните останки на убитите турски граждани вече са предадени на техните близки, уточни Димов.
„От загиналите чужденци се уточнява самоличността на 20 души, от тях 7 са от Саудитска Арабия, четирима от Ирак, по двама от Индия и Тунис и по един от Канада, Сирия, Израел, Ливан и Белгия. Остават още 8 чужди граждани, чиято самоличност да се установи окончателно. Потвърждава се информацията, че от загиналите 25-има са мъже, а 14 са жени“, допълни Георги Димов. Той каза още, че са оповестени имената на 16 от загиналите, сред тях има полицейски служител и двама частни охранители, които имат отношение към силите за сигурност.
Сред жертвите има 19-годишно момиче от Израел, празнувало настъпването на новата 2017 г. с трима приятели. Загинал е и млад мъж от Ирак, студент в Истанбул, както и банкер от Ливан, съобщи Димов. Той добави, че атакуваният клуб „Рейна“ е в квартал „Ортакьой“, посещаван от представителите на културния и интелектуален елит на Турция, както и от много чужденци.

Вижте също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *