Почетен знак за особени заслуги за община Джебел за спортиста Мирослав Белев

dzhebel_novina

В последните дни на изтичащата 2016 г. на среща при кмета на община Джебел Бахри Юмер, нашият съгражданин Мирослав Събинов Белев, жител на село Припек получи почетен знак за особени заслуги за развитието на спорта в община Джебел и парична награда. Това съобщи в личната си Фейсбук страница секретарят на общината Хайрие Мехмед.
Мирослав Събинов Белев е жител на село Припек.
Основно и средно образование завършва в родното си село.
Един ден решава да посети Съюза на слепите в Кърджали и да разбере дали има програми за подпомагане на слепите, като отглеждане на пчели или нещо подобно. Там обаче се среща и запознава с Емилия Стоянова – многократен шампион по канадска борба, която му подхвърлила идеята да се включи в състезание по канадска борба. Без предварителни тренировки Белев се явява на Републиканско първенство, което се провежда в Благоевград от 25 – 27 март миналата година.
Резултатът е два медала за хора със зрителни увреждания – златен медал за лява и златен медал дясна ръка.
Включва се на Европейското в Румъния, Букурещ от 20 до 27 май и печели 2 бронзови медала – за лява и дясна ръка.
Според Белев загубата или неуспеха го стимулират да направи още повече, за да победи в следващи състезания. Целта му е през 2017 г. да се включи в състезанията по канадска борба на световното.
На срещата с кмета на община Джебел благодари за моралната и финансова подкрепа от ръководството на общината и каза, че посвещава наградите си на община Джебел.
Бахри Юмер от своя страна му благодари, че е прославил името на общината и му пожела бъдещи успехи.

dzhebel_novina1

Вижте също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>