Журналистите Иво Христов и Елена Йончева влизат в екипа на Радев

%d1%80%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd-%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%b2

Журналистите Иво Христов и Елена Йончева ще влязат в екипа на новоизбрания президент ген. Румен Радев, който ще встъпи в длъжност на 22 януари. Първият ръководеше предизборната му кампания, а втората бе част от инициативния комитет, който официално издигна кандидатурата му за „Дондуков“ 2.

Очаква се Иво Христов да бъде шеф на кабинета на Радев, а Елена Йончева – медиен секретар, но можело и да бъде само негов съветник, твърдят социалисти. В екипа на Радев ще влезе и международният секретар на БСП Деница Златева, която вероятно ще бъде секретар на президента по европейска политика. Тя обаче е и вероятен кандидат за депутат на левицата на предсрочните избори. Бившият кмет на село Труд Николай Копринков най-вероятно ще бъде секретар на Радев по регионалната политика.

За юридически съветник на президента се спряга името на проф. Емилия Друмева, която заяви пред „Дневник“, че е прекалено рано и отказва да коментира.

Освен да сформира екип новоизбраният президент ще трябва да състави и служебно правителство. Спрягани за служебен премиер са председателят на 39-ия парламент проф. Огнян Герджиков и бившият шеф на БАН акад. Стефан Воденичаров. „Само за патриарх не са ме канили. Намеквано ми е от странични хора, но не е имало разговори по въпроса“, обясни проф. Герджиков пред „Дневник“. Акад. Воденичаров каза, че няма покана за пост в служебното правителство.

Вижте също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>