БЧК в Кърджали започна да раздава хранителни пакети от ЕС във временния си пункт, кампанията тръгна и в Джебел и Черноочене

20140401-kardzhali-1

На 4 януари  зам. – областният управител Селвие Ахмед постави символичния старт на  раздаването на индивидуалните хранителни пакети в изпълнение на Европейската хранителна програма за подпомагане на най-нуждаещите се лица във Временния пункт на Областния съвет на БЧК в Кърджали. Тя сподели, че е удовлетворена, че държавата разширява кръга от подпомагани лица в областта и обема на хранителната  помощ, която през този транш включва 10 продукта с тегло 38,550 кг. От същата дата започна раздаването и в общините  Джебел и Черноочене.

Броят на правоимащите в областта е 8661. Освен хората, подпомагани с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон, право на хранително подпомагане имат и майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година; лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици, записани в първи клас; лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция и отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства и лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ.

Зареждането на Временните пунктове в останалите общини на областта ще се извършва поетапно по график, публикуван на сайта на ОС на БЧК, на интернет страниците на БЧК / www.redcross.bg/ и на АСП /www.asp.government.bg/.

20140401-kardzhali-4 20140401-kardzhali-2

Вижте също...

1 отговор

  1. АНОНИМЕН казва:

    ЕХА ФИКРЕТ ДОМАКИНА ДЖЕБЕЛСКАТА ОБЩИНА ЩЕ ЯПЪНДИСА ПАК КАТО КРАДЕ ПРОДУКТИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>