Мустафа Карадайъ: Убеден съм, че Кърджали ще се справи с предателите

„Убеден съм, че Кърджали ще се справи с предателите. Не виждам никакъв проблем, защото Кърджали не е само. Кърджали е част от общата ни система в страната и от голямото ни семейство в Европа”. Това заяви председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ на честването по повод 27-годишнина от учредяването на Областната структура на ДПС в Кърджали. Той предаде на кърджалийската организация на Движението специалните поздрави от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и ги поздрави за изборните резултати на изминалите президентски избори и партийното единство, което демонстрира регионът.

dsc_0187  „През тази година битката за влизане в Народното събрание ще бъде много сериозна. На мен ми се струва, че, не се очертава дълъг 44-ти парламент. Просто не виждам, и затова влизаме в период от маратон от избори”, заяви Мустафа Карадайъ. Той подчерта, че личният избор всеки трябва, да го направи вътре в себе си.

„Вътрешната борба със себе си трябва да приключим. Съмнението в собствената ни сила, съмнението в нашата сила, трябва да го преодолеем. Ние трябва уверено със силата на нашата заедност, да вървим напред, за да реализираме онова, което очакват хората от нас.”, заяви още лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. dsc_0194Той припомни думите на депутата от Народно-републиканската партия в Турция Мухаррем Индже, които изрече на възпоменателния митинг в кирковското село Могиляне. „Няма как ние да бъдем инструменти в ръцете на чужди политици от една страна, а от друга страна чужди политици да дойдат тук, за да ни подреждат системата и държавата”, посочи Мустафа Карадайъ. Той завърши приветствието си с думите, че докато я има единството и заедността в партията, още най-малко 270 години ДПС ще бъде гарант на системността и ценностите, за които е създадена отпреди 27 години.dsc_0206

Близо 500 души – основатели на партията, репресирани, представители на общински и областни структури, бивши регионални директори, бивши кметове на общини, бивши председатели на общински съвети на ДПС, младежките организации и женските структури на Движението се включиха в отбелязването на годишнината. Събитието се проведе в обновения ресторант на хотел „Арпезос”, а организатор бе Областният съвет на партията.

Сред официални гости бяха още зам.председателят и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис, народният представител и член на ЦОБ на ДПС Ердинч Хайрула, евродепутатите Неджми Али и Илхан Кючюк, народните представители Салиха Емин, Мустафа Ахмед и Айхан Етем, областният председател на ДПС в Хасково Ерджан Юсуф, кметът на община Стамболово Мухлис Сербест, областният председател на Младежко ДПС Байрам Байрам.

„Кърджалийската организация на ДПС е единна и на никого няма да предадем непревземаемата крепост на Движението”, заяви в своето приветствие зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан подчерта, че през мандата на ДПС България е постигнал две стратегически цели – присъединяването към НАТО и Европейския съюз. „Благодарение на хората, които учредиха нашата партия, борейки се за правата и свободите на малцинствата у нас те допринесоха за ускоряването на процеса на демокрацията в страната”, отбеляза инж. Изет Шабан. Той добави, че по-настоящем демокрацията в България не е истинска, а трябва да се работи в посока да стане истинска. „Само тогава държавата ще стане силна”, уточни областният лидер на ДПС.

Първият координатор на ДПС за Южна България и един от учредителите на Движението адвокат Мюмюн Йълмаз отбеляза, че всички, които се опитват да резединят избирателите на ДПС са обречени. „В 27-годишната история на ДПС е имало доста такива опити в различни години. Никой не може да провали единството на ДПС в национален мащаб.  ДПС винаги ще бъде единна и силна”, заяви Мюмюн Йълмаз.

Бившият депутат във Великото народно събрание и един от създателите на ДПС в община Кирково Хюсеин Карамолла посочи, че ДПС е създадена, за да защитава  правата и свободите на мюсюлманите в България.

По повод 27-годишнината от учредяването на ДПС в Кърджали лидерът на партията Мустафа Карадайъ, зам.-председателят инж. Хасан Азис и областният лидер на Движението инж. Изет Шабан връчиха благодарствени  плакети на учредителите на областната структура на ДПС в Кърджали. Прочетен беше поздравителен адрес от бившия народен представител и член на Комисията за енергийно и водно регулиране Ремзи Осман.

Гюнер ШЮКРИ

Вижте също...

4 коментара

 1. ФЕЙЗИ каза:

  „Убеден съм, че Кърджали ще се справи с предателите––За какво предателство говорим, за вашето дето предадохте собствените си избиратели, за това че взехте последния залък хляб на избирателите си, затова че изгонихте младите от града ни и много много въпроси още но едва ли ви интересува това с хасанчо. Единство какво значи за хасан азис или карадайъ питам? Защо си мислите, че със заплахи ще задържите избирателите при вас, хората вече не ги е страх защото хасанчо или доганчо не могат да вземат ръцете на хората, защо не оставяте всеки сам да реши коя партия да избере. ДПС в Кърджали е семейна фирма на хасан азис, единни са неговите фирми и приближени, но не и нормалния избирател колкоти и да искате да си затворим очите.

 2. Хамди каза:

  Депесе е история. Вие сте против референдума, демек против нас.

 3. Ружди каза:

  Още в началото на заседанието на депутатите от правната комисия се отказаха да обсъждат референфума на СлавиДПС направи предложение тази точка да отпадне изобщо от дневния ред, а това бе подкрепено и от „Атака“, БСП и Реформаторите.
  ДПС и Атака гласуват ведно! Егаси!

 4. Уното каза:

  А Доган що го няма там между другите агенти? А? Къде е старият крадлив агент?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *