Метър сняг в Кирковско, шивачки не отидоха на работа

Пътищата от републиканската мрежа в областта са отворени, температурата по високите места към 15 часа бяха минус 10 – минус 11 градуса

Снежната покривка в кирковското село Горно Къпиново е един метър, каза за „Нов живот“специалистът по „Гражданска отбрана” в Кирково Цветанка Коджаманова. Шивачките, които работят в Чакаларово и Кирково, не са успели да стигнат до работните си места.

На по-ниските места в общината снегът е 40 сантиметра. Натрупал  се е през нощта в понеделник срещу вторник. Въпреки тежката ситуация  в общината няма населени места без достъп, както и без ток и вода. Машините продължават да чистят. В центъра на Дрангово снежната покривка е около седемдесет сантиметра, а по високите и открити места към един метър, каза кметът на селото Ваня Димитрова. Пътят от Дрангово за Бенковски, както и от Дрангово за махала Караджовска е отворен. Разчиства се и за махала Есковска.  Автобусите са движат, вчера сутринта работниците, които са заети в цеховете в Бенковски са отишли на  работа.

Заради аварирала машина сутринта е имало проблеми с почистването на републиканската отсечка Кукуряк – Маказа. Няколко села в района на Тихомир са останали блокирани. По-късно е била изпратена друга машина и пътят е бил отворен, уточни Цветанка Коджаманова. По откритите високи места в Кирковско има навявания над метър.

По данни на Хидрометеорологичната обсерватория сутринта в Крумовград са измерени 31 сантиметра, а  на високите места до 50. Между  25 и 28 сантиметра са отчели станциите в Джебел, Бенковски и Токачка. Най-слаби са били валежите в Момчилград.

Всички пътищата от републиканската мрежа в областта са проходими при зимни условия, каза за „Нов живот“ дежурният в Областното пътно управление. 61 машини работят по почистването, опесъчаването и осоляването на пътищата.  Към 15 часа навсякъде  продължаваше да превалява слаб сняг и да духа слаб сняг. Температурата в Кърджали беше минус 3 градуса, а по високите места в областта до минус 10-минус 11 градуса.

На територията на цялата област е забранено движението на тежкотоварни коли над 12 тона. До 15 часа нямаше въведени други ограничения.

На снимката: Така изглежда днес кирковското село Крилатица

Снимка: Приятел на „Нов живот“ във Фейсбук

Нов живот

Вижте също...

1 отговор

  1. Алкапоне каза:

    Е щом и шивачките не работят значи положението наистина е бедствено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *