В община Кърджали 11 януари е обявен за неучебен ден

zima_5

Със заповед на министъра на образованието 11 януари е обявен за неучебен ден за цялата община Кърджали, каза за БТА началникът на Регионалното управление по образованието Гроздан Колев.
Той обясни, че причината за удължаването на ваканцията на учениците в общината са неблагоприятните климатични условия, ниските температури и тежката зимна обстановка по пътищата в областта, което затруднява предвижването на учениците до училищата им.
Според Колев зимната обстановка е много динамична и е възможно ваканцията да се удължи и след 11 януари, в името на това да се запази здравето на децата.
Община Кърджали бе единствената от седем общини в областта, в която утре трябваше да бъде възобновен учебният процес, след като днес кметовете на Ардино и Джебел удължиха с ден ваканцията и обявиха 11 януари за неучебен. Така сряда ще бъде неучебен за учениците във всички общини в област Кърджали.

Вижте също...

1 отговор

  1. Анонимен казва:

    Трябва ваканция та да бъде удължена още, защото има много сняг и лед заради които децата не могат да се придвижва т до училищата освен това в класните стай е прекалено студено

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>