Тежка зима в Гърция! Забраниха тежки камиони от Комотини към Солун, над метър сняг в Орестиада

13786_2_zima_2
Бедствено положение обявиха в Серес, Килкис и Халкидики, както и в района около Солун. Втори ден непрекъснато вали сняг при минусови температури, а пътищата се превърнаха в ледена пързалка.
Пренасочват полетите за Солун към Атина и Александруполис. Кметът на Солун се извини на гражданите за необработените пътища, защото замръзна дори солта за обезледяване. По магистралата Солун-Атина спряха тировете за няколко часа.
Забраниха движението на тежкотоварни автомобили от Комотини към Солун поради рисково заледяване на пътя. Втори ден без вода е град Волос. Проблеми с електрозахранването има навсякъде.
Островите в Егейско море са покрити с няколко метра сняг. Изпратиха екипи от централна Гърция за възстановяване на електрозахранването по островите.
Остров Самотраки и в Орестиада също са в бедствено положение от сняг над метър.Все още има откъснати села на Крит и Лесбос. Евакуират жители с военни хеликоптери.

Вижте също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>