Кметът на Ивайловград Диана Овчарова: Хубава вест в зимата – германче се роди в село Одринци

Диана Овчарова

Диана Овчарова

Пътищата на територията на цялата община Ивайловград са трудно проходими, при зимни условия.
Пътят Ивайловград- Крумовград е отворен и към момента се оширява.
Пътят в посока Хасково е отворен.
Снощи, в почистването на републиканската пътна мрежа се е включил и роторен снегорин, в участъка Ивайловград – село Мандрица.
Почистването на общинската пътна мрежа не е спирало през цялата нощ.
Поради обилния снеговалеж и силния вятър са образувани преспи, които затрудняват предвижването.
Във всички населени места на територията на общината има ток и вода, това съобщи чрез Фейсбук кметът на община Ивайловград Диана Овчарова.
Вчера екипите на ВиК работиха и успяха да отстранят две от възникналите аварии в Ивайловград.
Рано тази сутрин е аварирал централният водопровод на ул. „Възрожденска’’. По отстраняването на аварията се работи и в момента.
Помпена станция село Славеево, захранваща град Ивайловград с вода, не е спирала да работи. Изнесената информация, в някои медии, че е аварирала – не отговаря на истината, категорична е Овчарова.
Все още очакваме да се завърнат колегите от община Ивайловград и дирекция „Социално подпомагане”, които късно вчера успяха, въпреки влошената метеорологична обстановка, да транспортират със специализиран превоз на „Център за почасово предоставяне на услуги в общността и домашна среда”, жена, която се нуждаеше спешно от медицинска помощ, до община Раднево.
Всички населени места от общината по график са снабдени с хляб и продукти от първа необходимост.
Служители от Общинското предприятие „Спектър’’ се включиха в почистването на улици и тротоари в града.
„Домашният социален патронаж’’ продължава работата си и ще достави храна по график за всичките 128 потребители.
Със своя докладна записка до началника на Регионално управление по образование в Хасково, кметът на община Ивайловград Диана Овчарова, е поискала дните 12 и 13 януари  да бъдат обявени за неучебни. Преустановяването на учебния процес се налага, поради влошените метеорологични условия и ниските температури в класните стаи.
На фона на снежните бури в село Одринци, в домашни условия, се роди момиченце. Екип на Спешна помощ удостовери раждането, а кметският наместник на кметство Мандрица състави акта за раждането. Детето е на германско семейство, което живее там.

Вижте също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *