Пътищата в Кирковско отворени, сняг и студ, искат още ваканция за децата

430x287
  • 80 % от учениците  в общината са пътуващи, някои са от отдалечени махали

При тези тежки зимни условия е невъзможно да се води нормален учебен процес, съобщиха от ръководството на община Кирково. Становището на администрацията  е, че принудителната  ваканция трябва да продължи. Иначе всички училища имат готовност да посрещнат учениците. Днес парното работеше, за да могат класните стаи да се затоплят, но при тези минусови температури трудно може да се постигне максималната температура от 18 градуса.

Училищните автобуси се припалват.   Основните пътища в общината са отворени, няма села без достъп, но продължава да вали сняг. Снегорините не спират работа – правят отбивки и разчистват пътищата за махалите.  80 % от учениците  в общината са пътуващи, някои са от отдалечени махали. При тези условия съществува риск автобуси да  закъсат и част от децата да не могат да стигнат до училищата.

С по 10 деца в клас не може да се води ефективно обучение.

Валери КОВАЧЕВ

Вижте също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>