Новоизбраните президент и вицепрезидент ген. Румен Радев и Илияна Йотова се заклеха пред Народното събрание

Новоизбраните президент и вицепрезидент ген. Румен Радев и Илияна Йотова се заклеха пред Народното събрание, предаде „Фокус“. „Заклевам се в името на Република България да спазвам конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се“, каза ген. Румен Радев след което подписа клетвеният лист. След него клетва пред Народното събрание положи новоизбраният вицепрезидент Илияна Йотова.

Благодаря за доверието да бъда президент на държава с 13 века история, да бъда държавен глава на многолик народ, каза новоизбраният президент в първото си обръщение към нацията от трибуната на Народното събрание. Радев добави, че в нашата държава съжителстват различни етноси и религии, но въпреки това политическите страсти отказват да се смирят. Животът изглежда подреден само в застиналите страници на историята, когато е преразказан в минало свършено време. Политиката се случва винаги в сегашно тревожно време. Тя зависи от способността на милионите граждани да осъзнаят общите си интереси, и от морала на политиците и волята им. По думите му такава е логиката на демокрацията.

Вижте също...

12 коментара

 1. ИВАН каза:

  РУМЕН РАДЕВ МИ СЕ СТРУВА ЧЕ Е КОЦЕ И Е ТЪРСЕН ЗА ЛЮБОВ .МЪЖА НА ВИЦЕТО ДА ВНИМАВА .МНОГО ВЛЮБЕНО СЕ ГЛЕДАТ . НЕЩАТА В ДЪРЖАВАТА ЩЕ ТРЪГНАТ.

 2. ИВАН каза:

  ПРЕД СВАДБЕНА СНИМКА

 3. Найн каза:

  Човекът не е толкова зле колкото досегашния президент. Онзи даже не знаеше че Чехословакия вече не съществува.
  А как им заби лафа на сегашните некадърници дупетати?! „Една седмица само ви остана!“
  Браво на Радев!

 4. 5 каза:

  Парламентът се държа лигаво и недостойно.Не остава ли една седмица?Скимтене и рев,че не избраха Цецка за президент,която повтори два пъти една и съща лъжа за семейството си…

 5. 18 каза:

  Докога някой депутати ще се правят на“ ущипани моми“, беше време някой да ги постави на място, защото нас раята, никой не ни брои….

 6. 2 каза:

  Еййй, мама му стара, гласувах за Радев, защото си го припознах за мой президент, ама тия никаквици от парламента ще ме накарат да гласувам и за БСП на предсрочните избори. Колкото повече плюят по Радев и се опитват да го дискредитират, толкова повече сипват водица в мелницата на БСП. Спрете се, бре, серсеми, накрая ще направите БСП първа водеща партия, не че го заслужава, ама вие се оливате от мръсотия.

 7. Илевън каза:

  Пак им даде седмица на тия соросоиди,че ако зависи от хората ще им дадат време колкото за последни думи.

 8. Неслихан каза:

  Трябваше да започне точно с това – „Имате една седмица. Спрете да се карате. Подгответе Държавата за периода, който й предстои – Служебно Правителство, избори…“ … И на всяко подвикване – да спира и да напомня на простакът къде се намира… Желая Ви УСПЕХ, г.н Президент!

 9. Хюсеинката каза:

  ДЕПУТАТИТЕ СА НЕГРАМОТНИ ПРОСТАЦИ, РАСЛИ НА СЕЛО И ОТГЛЕЖДАЛИ ЖИВОТНИ В ДЕТСКИТЕ СИ ГОДИНИ. НЯКАК СИ ЕДИН ИНТЕЛИГЕНТЕН, ОБРАЗОВАН И ВЪЗПИТАН ЧОВЕК СТОИ НЕ НА МЯСТОТО СИ В ТАЗИ ЗАЛА.

 10. Зиибен каза:

  по-важното е, че президента защити волята на народа да се омитат всички – браво за смелостта

 11. Февзи каза:

  Вчера за пореден път народът се убеди, че в Народното събрание не са неговите избраници! Там са шепа бързо самозбравили се и опиянени от власт политически джуджета, които вместо народния интерес гледат само личния си! Нека това, което им каза Президентът Радев, че имат само една седмица, да не е само напомняне за последна възможност да се вразумят и да се държат подобаващо (нещо, което априори не им е присъщо)!

 12. Иво каза:

  Трябваше президента да слезе от трибуната и да ги зарита тия всичките там наред. ритници и тупаници и навън през вратата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *