Нека всички помогнем на Даниел Сакалиев от Ардино в най-голямата битка, за живота му!

 15-годишният Даниел Сакалиев, родом от Жълтуша, който живее в момента в Ардино, се нуждае от скъпо лечение в чужбина, което е непосилно за семейството му. Дани боледува от левкемия. От болница в Германия му казват, че за трансплантация на костен мозък – лечение, което е належащо при него, са нужни 300 000 лева. Срокът, до който парите трябва да бъдат събрани, е кратък – два месеца. Близки, роднини и лекар от Бял извор подемат кампания в негова подкрепа. В град Кърджали ще бъдат поставени кутии за дарения по магазини и училища, които ще обявим до дни, каза Славка Николова, близка на семейството и землячка. В Ардино също тече кампания, пари се събират и по банков път. Във Фейсбук е направена страница в подкрепа на ученика.
Решихме да помогнем, защото родителите на Дани са в стрес и не могат сами да се справят сами, каза Славка Николова. Децата ми също помагат в кампанията, искаме да направим всичко възможно за лечението на Дани.
Даниел се разболява от левкемия преди две години. След известно време се стабилизира и попада в ремисия за дълъг период. През есента на 2016 година се разболява повторно и лекарите казват, че няма смисъл да се лекува по същия начин. Трябва да му се присади костен мозък. Пратени са изследвания в Германия  и се оказва, че братчето му, по-голямо по възраст, което може да стане донор.
Ето какъв е призивът на кампанията в страницата във Фейсбук:

ДА ПОМОГНЕМ НА ДАНИ!
Приятели, Дани се бори за живота си след поставена тежка диагнозна: „Остра лимфобластна левкемия“. Той се нуждае от трансплантация на костен мозък в Германия. Сумата нужна за операцията е 300 000 лв. и е непосилна за семейство му. Срокът е около 2 месеца.
Нека помогнем на 15-годишния Дани в голямата битка!
Нека покажем, че можем да бъдем малко по – добри!
Банкова сметка
Банка: ДСК
Име: Даниел Ясенов Сакалиев
IBAN: BG24STSA93000024150136
BIC: STSABGSF

Вижте също...

4 коментара

 1. Гост каза:

  Няма ли вариант за събиране на средства със смс?

 2. Фахри каза:

  Не може ли с DMS

 3. Гост каза:

  Доколкото знам няма ДМС. Внасяне по сметката в ДСК е съвсем безплатно.

 4. Мара каза:

  и да има, хората нямат време…! бюрокрация голяма е всичко, за да се уреди всичко…хората са в шах.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *