Избраха Мисис баба Крумовград 2017, отгледала четири внуци

Медицински работници от Акушеро-гинекологичното отделение  на МБАЛ „Живот+” с началника на отделението д-р Мария Иванова и баби от Крумовград празнуваха заедно Деня на родилната помощ с подкрепата и в присъствието на кмета на общината Себихан Мехмед.

Идеята на организаторите от Общинска администрация, читалището в града и пенсионерското дружество бе да се спази традицията  на празника за ритуално измиване на ръцете, първи поели новия живот, но и да се постави началото на нещо ново, което да се превърне в традиция. 

През изминалата година в отделението са проплакали 125 бебета. Д-р Иванова каза: „Както водата се плиска и сапунът се плъзга, така леко и без усложнения да се раждат много бебенца и през новата година”. Поздрав към лекарите и акушерките за празника отправиха кметът на общината Себихан Мехмед, деца и самодейци.

Предизвикателство към бабите от Крумовград бе обявеният конкурс „Мисис баба Крумовград 2017”, чрез който да се покаже образът на съвременните баби – всеотдайни към деца и внуци, жизнени и енергични, със самочувствие и лично пространство общественички.

Много настроение предизвика появата на осемте участнички в конкурса – дами с различни професии, етническа принадлежност, с големи сърца, в които има място за много обич, към деца и внуци, към семейство, към род и традиции.

Сърцатите баби  показаха на присъстващите как бързо и правилно се поставя памперс, повиваха в пелени своите „внучета”, пяха любимите им песни и заедно танцуваха. А компетентното жури, оглавено от кмета на общината,  бе единодушно в присъждането на приза „Мисис баба Крумовград 2017” на Димитрина Тончева, отгледала 4 внуци, които само преди месец са присъствали на  златната й сватба.  Много аплодисменти получиха подгласничките Станка Паскалева и Мелиха Байрам, както и супер бабите Димитрина Александрова, Росица Дибекова, Мара Тодорова, Виктория Даматова и Албена Палазова.

Празникът завърши с много хора и с пожелания традициите бъдат съхранени и предадени на по-младите.

babinden55

babinden222 babinden333 babinden444

Вижте също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *