Организират фотоконкурс „Фонтаните на България“, правят изложба с най-впечатляващите снимки

Българската асоциация по водите (БАВ) и сдружение „Аз обичам водата” организират фотоконкурс и Национална фотоизложба на тема „Фонтаните в България”. Проявите са част от събитието Седмица на водата по случай Световния ден на водата – 22 март, част от инициативата „Международен Воден Мост 2017“.

Темата на конкурса цели да представи красивите фонтани в страната – старинни или съвременни, с класически или модерен дизайн, включени в атрактивен екстериорен ансамбъл, в обществени пространства, паркове, градини, административни сгради и дори в дворове на домове.

Петдесетте най-впечатляващи снимки ще станат част от Националната фотоизложба „Фонтаните в България“, която ще бъде представена от 16 до 22 март във фоайето на новата сграда на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ).
Десет от тези 50 кадъра ще бъдат избрани след онлайн гласуване на: www.waterbridge.info
Останалите 40 ще бъдат посочени от експертно жури.

Само пет снимки ще станат безспорни победители и ще бъдат обявени на церемония, която ще се проведе на 22 март – Световния ден на водата.  Авторите на творбите ще получат специални награди.

В категория „Награда за обществена институция“ могат да участват държавни, общински, културни институции или НПО организации. Снимките трябва да са придружени с пояснителен текст, представящ положителен пример за грижа и добра практика за устойчиво управление на водните ресурси от институцията или организацията.

Част от конкурса имат право да бъдат фотографии, пряко свързани с темата „Фонтаните в България“. Работите могат да бъдат цветни и/или черно-бели.
Всеки участник има право на 3 авторски фотографии и само на 1 потребителски профил.
Снимките могат да бъдат придружавани от кратки авторски текстове, разказващи интересни истории за обекта.

Крайният срок за записване и за изпращане на снимките е 15 февруари 2017 г.
Десетте фотографии с най-много онлайн гласове получават правото да се включат в крайната селекция от 50 снимки, предвидени за Националната изложба „Фонтаните в България“. Журито ще бъде представено от фотографи, еколози, представители на водния сектор.
Всички 50 творби ще бъдат публикувани във фейсбук страниците на БАВ и на Международен Воден Мост. След 22 март те ще станат част от пътуваща изложба, която ще посети различни градове и административни центрове в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache