През автогарата в Крумовград всеки ден преминават около 70 автобуса, най-много са за Кърджали

От близо 5 години Крумовград разполага с малка кокетна автогара, която бе открита на 2 май 2012 г. Всеки ден през тази автогара преминават 65-70 автобуса по различните 44 линии, а в петъчния пазарен ден преминаващите автобуси са 84. Най-много са пътуващите по линията Крумовград-Кърджали, а освен в областта, автобуси отиват и до по-големите градове като София, Пловдив, Плевен, Велико Търново, Хасково и др.

Директорът на общинското предприятие „Автогара Крумовград“ Ферад Салиф сподели, че основната цел на автогарата е да се подобри организацията и контролът на транспортното и комуникационно обслужване.

novata-avtogava-krumovgrad- поглед отвънНяколко са дейностите, които извършва общинското предприятие – проверява документите на фирмите, Ферад Салиф-Директор на Общ. предприятие - Автогара Крумовградизвършващи превози; осъществява контрол за спазване на разписанията; заверява отчетите; осъществява събирането на таксите; участва при изготвянето на предложения за откриване на нови автобусни линии и др.

Самата автогара не разполага с автобуси, тя работи чрез частни фирми.

Също така разполага с паркинг, багажно отделение и отдава под наем един търговски обект и 3 офиса.

 Анджела МИЛЧЕВА, XI клас

 Венета МАРЧЕВА, XI клас

 От клуба на младия журналист в ПГ по транспорт в Крумовград.

Вижте също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *