Българите от катастрофата в Унгария са били на споделено пътуване

Сейството баща и син, чийто микробус участва в катастрофата в Унгария, редовно изпълнявали курсове до Западна Европа на принципа на споделеното пътуване. Оказва се, за много от жителите на Омуртаг, това е основно препитание. А предлаганата цена в едната посока е 130 лева, почти двойно по-ниска от тази на лицензираните пътнически компании.

Българите, пострадали при жестоката катастрофа в Унгария в сряда сутрин, са били на споделено пътуване. Превозвани са с бус от семейство – баща и син, за които това е основно препитание. Оказва се, че със споделено пътуване се изхранват много от жителите на Омуртаг. Те привличат пътници, като им предлагат двойно по-ниски цени, от тези на лицензираните големи автобусни компании. По непотвърдена информация, по време на катастрофата, зад волана на буса е бил синът. Хората разказват, че от години двамата пътуват всяка седмица до различни точки на Европа.
Ивайло–съсед: „До колкото знам пътуват по чужбина и това е всичко“.
Мустафа–съсед: „Бегло ги познавам, не съм имал работа с тях, не съм общувал“.
Бисер – съсед: „Курсове правят баща и син. Возят пътници за Турция, за Германия, за Холяндия, пътници и багаж. Не знам дали са към фирма. -Знаеше ли се тук в града кога изпълняват курсовете, кога тръгват? –Петък, събота, неделя“.
Пред камерата ни, масово хората отказват да коментират бизнеса, с който и други в града изкарват прехраната си. Не пред обектива обаче разказват, че цената на споделеното пътуване в едната посока е 130 лева, почти двойно по-ниска от тази на големите пътнически компании, и за това споделените пътувания били в пъти по-предпочитани.

http://www.tvevropa.com

3 коментара

  1. един каза:

    Ситуацията е ясна.Тези превози са не законен бизнес от години.Най вече са разпространени сред турските работници в чужбина.Всички знаят за тях и това не е първата злополука.Органите оторизирани да контролират ситуации като тази-МВР да не дремят!За нула време може да ликвидира тази практика,в която са замесени много хора и много пари.Как превоза няма да е евтин?Плащат ли данъци,такси,минават ли редовно техн.прегледи,повечето са с купени свидетелства за правоуправление.Този бизнес мирише от всякъде и няма как повече Държавата да го търпи!!

  2. SID каза:

    VSEKI PITNIK TIRSI EVTINO DA PITUVA . NE E LOSCHO. PRED DOMA TE KACHVAT I PRED DOMA TE SVALYAT. OT TOVA PO HUBAVO, UDOVNO PUTUVANE NYAMA.

  3. kaka каза:

    da naistina trebva dirjavata da pomisli tazi rabota

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache