Срокът за подаване на годишните данъчни декларации е 31 март, данъчното ще работи без обедна почивка

Срокът за подаване на годишни данъчни декларации е 31 март, като ако бъдат подадени по електронен път, може да се ползва 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък, но отново сумата не може да надхвърля 1000 лева. Тази отстъпка може да се ползва, само ако и данъкът е внесен до крайния срок за подаване на декларацията, до края на март. Това каза на пресконференция днес директорът на НАП Елван Гюркаш.

През 2017 година ще продължи да функционира изграденият от НСИ и НАП единен вход за подаване на годишните отчети за дейността, т.е. клиентите ни ще могат да подадат годишния си отчет за дейността на едно място. Икономически неактивните задължени лица през 2016 година няма да представят празен годишен отчет за дейността, но е необходимо да попълнят декларация за неактивност през 2016 г. в териториалното статистическо поделение. Алтернативният начини на подаване на отчетите са по електронен път с Квалифициран електронен подпис или с Персонален идентификационен код само за едноличните търговци. Също в годишните отчети е въведена и графа за идентификация на съставителя на отчета.

До приключване на данъчната кампания офисът на НАП в Кърджали ще работи с т.нар. плаващо работно време – без обедна почивка.

В дните, когато изтичат сроковете, офисът  ще работи докато има клиенти в салона за обслужване.

Вижте също...

4 коментара

 1. az каза:

  Срокът за подаване на годишна данъчна декларация е до 30.04
  Ако е подадена по електронен път до 31.03 се ползва отстъпка

 2. az каза:

  Данъчна декларация се подава до 30.04
  Ако е подадена по електронен път до 31.03 се ползва отстъпка

 3. Ихуууу каза:

  Ще имате да вземате! Значи ограбвате ни чрез данъци и ни слагате и срокове!?! Ааааа не! Така не става! Ще се наказваме пак на 26 март.
  Очаквайте изненади!

 4. Народът каза:

  Значи така… Некадърната държава ни ограбва с плосък данък, ДДС и акцизи, а след това прави намаления на фирми, ДДС-то остава за фирмите и най-накрая фирмите ползват данъчни облекчения.
  Сиреч, ще ни доите дорде умрем…?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *