Цвета Караянчева: ГЕРБ никога и по никакъв начин не е искала и не е очаквала подкрепа от ДОСТ

„Поради незнание или по-скоро съвсем злоумишлено Лютви Местан се опитва да омаловажи влиянието на ГЕРБ в Кърджали, цитирайки невярно в интервю за OFFNEWS изборните ни резултати през годините“, коментира областният лидер на ГЕРБ Цвета Караянчева в разпространено прессъобщение. За протокола, държа да припомня, че на президентските избори през 2011 г, когато г-н Местан все още беше придворен в същите тези сараи, които сега се напъва да събори,  ГЕРБ в област Кърджали постигна не 11 000, както пише Местан, а 18 798 гласа за Росен Плевнелиев и това е лесно проверимо.  Несъстоятелни са и твърденията му за „мощна“ подкрепа на ДОСТ за Цецка Цачева на вота през 2016 г., казва Караянчева, цитирана в съобщението на ГЕРБ в Кърджали. Незнам по каква методика г-н Местан, изчислява гласовете на ГЕРБ и ги съпоставя с условния рейтинг на прохождащата политическа сила ДОСТ, но порталът на ЦИК е достъпен за всички и там справките са точни.

 Президентски избори 2011 г:

Община Ардино – 1532 гласа

Община  Джебел – 1142

Община Кирково – 3568

Община Крумовград – 1850

Община Кърджали – 8995

Община Момчилград -1119

Община Черноочене – 592

––––––––––––––––––––––––

Общо 18 798 гласа за ГЕРБ

 ГЕРБ никога и по никакъв начин не е искала и не е очаквала подкрепа от ДОСТ. Защото тя е поредната партия, сглобена по метода на отлюспването, продукт на семейните войни в ДПС и на външни геополитически интереси. Нейната електорална тежест е спорна, а ядрото й – конгломерат от клиентелисти и квази-борци срещу олигархията. Докато не се яви на избори и не инкасира реален вот, мястото на ДОСТ ще си остане след десетичната запетая. Дотогава за г-н Местан ще е по-здравословно да не се занимава с аритметика, която видимо не му се отдава“, се казва в прессъобщението.

Вижте също...

6 коментара

 1. Фатме каза:

  А не бе. Хич па несте се заигпавали с фашистите от досп… На референдума много им се радвахте… Хич не се прави на ощипана мома, нито си мома, нито лъжите хващат дикиш…

 2. Зекс каза:

  В Джебел дост ще ви „изяде“ гласоподавателите. Познайте защо?

 3. An каза:

  A v kirkovo 700glasa garantirano ot Mladenov I Harbavata

 4. An каза:

  Mahni gi i vij 1000glasa otgore

 5. цВО каза:

  дост ЩЕ ВИ ИЗЯДАТ ГЛАВАТА СЕГА. ЩЕ СЪЖАЛЯВАТЕ, ЧЕ СТЕ ГИ СЪЗДАЛИ.

 6. Абди каза:

  Бахрито ще ви покаже сега как се прави пулитика… Ще изчисти Джебел от герб!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *