Политическите партии постигнаха съгласие за съставите на секционните комисии в община Кърджали

20170216_153031

Местните ръководства на политическите партии и коалиции, представени в 43-то Народно събрание и Европейския парламент  проведоха днес консултации за конституирането на секционни избирателни комисии в община Кърджали  за произвеждане на избори за Народно събрание на 26 март 2017г. Срещата се свика на основание чл.91, ал.3 от Изборния кодекс, Указ No59/24.01.2017 г. на Президента на Република България за разпускане на 43-то Народно събрание на 27 януари 2017 г. и насрочване на избори за Народно събрание на 26 март 2017 г.

Консултациите се водиха от секретаря  на община Кърджали Сезгин Бекир, който бе упълномощен със заповед на кмета на община Кърджали. Участниците в консултациите се споразумяха  за структурирането на комисиите като база  да се запази разпределението от изборите за президент през 2016г.  ББЦ нямаха представител, който да участва в консултациите и не бяха представили своето писмено предложение да началото им. Поради тази причина и съгласно решение на ЦИК техните 80 места в СИК бяха разпределени чрез жребий  между партиите и коалициите, участвали в консултациите.

До  края на работния ден на 20 февруари 2017г. ще се направят поименните предложения за съставите на СИК от участвалите в консултациите на 16. 02. 2017 г. представители на политически партии и коалиции.
За  изборите за Народно събрание  в община Кърджали са сформирани 153 СИК, 2 от които ще бъдат в болнични заведения. При евентуално сформиране на подвижна секционна избирателна комисия ще се запази разпределението, договорено от изборите за президент през 2016г. Ръководствата и членовете на СИК ще наброяват 1295 души

Вижте също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>