Хасан Азис: Цялата формулировка на политики от ДОСТ и НПСД е насочена срещу ДПС

  • Хасан Азис, кмет на Кърджали и заместник-председател на ДПС и заместник-председател на Националното сдружение на общините бе гост на БНТ

Във връзка с назначаването на нов областен управител на Кърджали и негодуванието от това на БСП, Хасан Азис каза по БНТ, че ДПС има други приоритети – подготовката на предстоящитите парламентарни избори. Въпросът с новия областен управител е въпрос на служебното правителство и ДПС няма претенции към личността на областния управител.

Относно мотивировката за смяната на 14 областни управители – съмненията, че биха застрашили прозрачността на избора, Азис изтъкна три важни фактора за изборите – законност, прозрачност, сигурност на изборите. Областният управител, по думите му, има решаващо значение за осигуряването на тези фактори. А дали те са били застрашени – след като правителството е решило така, означава, че то е и имало своите основания, подчерта кметът на Кърджали. „Доколкото знам, един от мотивите за тази смяна на тези 14 областни управители, /след това предполагам, че ще следват и други/ е именно да се гарантира сигурността и прозрачността на тези избори. Мисля, че това е важен акцент в работата на служебното правителство“, заяви Хасан Азис.

На терена за изборите вече има нови играчи като ДОСТ с лидер Лютви Местан и НПСД с лидер Орхан Исмаил. Как ДПС приема конкуренцията на тези две партии? Според Азис от една страна няма да е трудно, тъй като привържениците на тези две партии са едва уловими като присъствие от социологическите агенции. От друга страна обаче важно е „какво, каква сила накара две формации и двама души, които до преди месеци се отричаха взаимно – и персонално, и идейно – в настоящия момент да се обединят в една коалиция като анти-ДПС, срещу Движението за права свободи“. Това, според Азис, е по-важният въпрос. Цялата формулировка на политиката им е ясно насочена срещу ДПС, смята той. А що се отнася до евентуални притеснения за отлив на гласове на предстоящите избори, Азис заяви, че президентските избори са показали ясно и категорично, че „ДПС запазва своята цялост и единство“ независимо от появата на други партии на турската общност в България. В този смисъл, по думите му, необходим е нов прочит на политиката на ДПС, при това не само от неговите членове, но и от другите политически партии, които „се отричат от ДПС“.

Вижте също...

2 коментара

  1. Ибро каза:

    Ми че те затова ги отцепиха ислямистите от вас. Целта е да отслабят депесе в полза на герберастите. Представи си Бахри какви пари е взел за да продаде смисъла на живота си… Човека от сън да го бутнеш си пееше „Дьорт, дьорт“.

  2. АМИ СЕГА каза:

    Новият прочит кмете е да слезеш най-сетне от стола за който си се залепил, за да може града да излезе от негативните класации вината за което носиш най-вече ти и твоят кръг от „съветници“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *