В Ардино сведоха глави пред паметта на Васил Левски

И тази година ученици и учители от СУ „Васил Левски” в Ардино сведоха глава, за да почетат паметта на своя патрон. Церемонията се проведе в двора на училището. „Изминаха 144 години от смъртта на Великия Апостол, но той е жив в мисълта, той пулсира в кръвта на всички. Левски е мярата за висока нравственост, гордото знаме на поколенията”, с тези думи се обърна към учениците, учителите и родителите учителят по история и цивилизация Съби Бозов. Учениците от клуб „Художествено слово” по проект „Твоят час” с ръководител Юлия Петрова изнесоха поетичен ецитал, посветен на Васил Левски. С поднасяне на венец пред постамента на Апостола на свободата в двора на училището и едноминутно мълчание бе почетена паметта на великия българин.DSC_0008

Конкурси за изготвяне на художествени творби, изработване на портрет на Васил Левски, табла, посветени на живота и делото му, спортни състезания. Това бяха само част от дейностите, посветени на Деня на патрона.

Директорът на училището Аника Петрова връчи грамота и предметни награди на учениците, отличили се в състезания и конкурси.

Гюнер ШЮКРИDSC_0009

Вижте също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *