Осмомартенски подарък

Божидара Ангелова

Божидара Ангелова

Тръгна отзарана бай Делчо по магазините. Днес е осми март – подарък ще дири за жена си Цвета. Тя заслужава да я зарадва – деца като канари му е отгледала и от години се грижи за дома, за прехраната, за салатката към ракийката…

Но с какво ли може да я изненада? Тя отдавна вече не се изненадва от нищо! Върви бай Делчо и мисли. Пари за цвете не дава. Гердан да й вземе – не става, после трябва и тоалет да си купува женицата…

Я виж, парфюмерия! Някой евтин одеколон може да й вземе. От вътре се носят сто ухания. Но нито едно на кухня, в която е пържена цаца, например.

– Какво ще желаете, господине! – обръща се към него вежливо продавачката.

 Колко струва това? – попита бай Делчо, за да излезе деликатно от положение.

– Това е тоалетна вода, на изгодна цена от 24.99 лева. Имаме голямо разнообразие…

Тоалетна вода ли? – зяпва от учудване бай Делчо. Каква ще да е тази тоалетна вода, дето ще му струва 25 лева! И като стана въпрос за тоалетна и за вода, той се досети, че от няколко месеца от едни тръби в тоалетната им капе вода… Какъв по-хубав подарък може да направи бай Делчо на Цвета от това да спре теча. С бърза и бодра крачка той влезе в магазина за В и К материали. Не му трябваше много време, за да избере подарък.

– Дайте ми тръбен ключ, нипел и холендер! И сложете повечко кълчища! – поръча бай ти Делчо.

Час по-късно, докато грижовният съпруг обръщаше кюфтетата в тигана и поглеждаше в шкафа за скрито шише винце, нежната му половинка спираше теча в банята.
Божидара АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache