Веселин Марешки: Винаги съм работил с грижа за хората!

Парламентарни избори 2017

Интервюто взе Петър ИЛИЕВ  

– Господин Марешки, последните социологически проучвания дават силен резултат на ВОЛЯ в предстоящите избори. Как ще коментирате?

– ВОЛЯ наистина може да размести пластовете между първо и трето място. Това го обявих още в началото на кампанията. Някои се опитаха да ни подценят. Но оценката на българския народ за работата на конкурентите ми, както и за моята, ще видим на 26 март.

– Тогава е и Вашият рожден ден.

–  Да, даже е юбилеен. Вижте, аз съм изградил моето благополучие. Оттук нататък искам да помагам на страната си да стане онзи земен рай, за който пеем в химна. И това не са просто думи. Имаме всички предпоставки да сме най-развитата държава в Европа. Трябва ВОЛЯ. Време е технократите и професионалистите да влязат в управлението и да изместят бездушните бюрократи, които, затворени в някакви кабинети, определят съдбата ни. Всички във ВОЛЯ идваме от реалния живот, познаваме отлично проблемите на всеки район в България и имаме прагматични решения.

И още нещо много важно – обичаме България и ни е грижа за нашия народ. Доказали сме го с делата си до момента и хората го виждат и оценяват. Истинският патриотизъм е кауза, а не безпринципна коалиция с цел осигуряване на пореден мандат на няколко души, които сами няма да влязат.

– През последните дни в някои медии се появиха твърдения за проблеми с регистрацията на ВОЛЯ. Какъв е казусът?

– Няма никакъв казус. Това са поредните фалшиви новини срещу мен в платени сервилни медии. Идеята е да се измести фокусът от това, че се ограбват милиарди от държавата. Моите опоненти се чувстват гузни да излязат на преки дебати и предпочитат да атакуват с фалшиви новини. Документацията ни е изрядна. В крайна сметка съдът е правил тези регистрации. Ако е имало нещо нередно, то отдавна щеше да е станало ясно. Нали знаете, че ако имахме мижави 10 процента, нямаше да се появяват такива атаки. Най-вероятно сме в първата тройка и се опитват в края на кампанията да демотивират симпатизантите ни, което няма как да се случи. Хората не са глупави и виждат кой и защо ни атакува.

– ВОЛЯ поиска от ЦИК да разреши заснемането на работата на комисиите след прекратяване на изборния ден. Какъв е отговорът?

– Отказаха. Същественото тук е, че само ние призовахме за прозрачност. Не става дума за самото гласуване. Ясно е, че вотът е таен. Искахме застъпниците и вие – медиите, да имате възможност да снимате какво се случва след това. Но със забраната на ЦИК става ясно, че някой най-вероятно ще се опита да фалшифицира изборите. Затова ние призоваваме нашите симпатизанти да са бдителни и да ни информират и за най-малкото нарушение. За следващите избори, вече като парламентарно представена партия, ще се постараем това да е възможно. Постоянно се говори за честни избори. Ние предложихме едно прагматично решение, което можеше да изчисти съмненията за манипулации.

– Ваш приоритет е борбата с картелите. Къде е ролята на държавата?

– Ако сме в управлението, стотина държавни бензиностанции в цялата страна биха могли да решат въпроса с картела в горивата. Аз показах пътя, показах, че има решение. Готов съм да предоставя нашето ноу хау на държавата. Ако народът е единен, може да се противопостави и на най-големия картел. Затова призовавам да сме заедно на 26 март. Обещал съм на хората до една година да покрия цялата страна, ако държавата не го направи. Аз ще бъда до народа си.

– Не използвате ли политиката, за да правите реклама на бизнеса си?

– Когато отворих първата бензиностанция, не си правих никаква реклама. Просто обявих цените и на следващия ден тя беше препълнена с клиенти. А защо тези, които превърнаха България в най-бедна и корумпирана страна, не направиха нещо в някой сектор?! И те да покажат какво могат. Трябва ли аз да отварям фирми във всяка сфера, в която има картел?! Промяната е работа на държавата. Видяхте как в САЩ технократите победиха бюрократите. Това става в цяла Европа, трябва и тук да се случи. Ние показваме, че прагматиците могат да се съберат, да направят гражданско движение и да поемат властта. Влизам в политиката, защото искам да помогна на нашия народ да живее достойно. Нагледахме се на некомпетентност, наслушахме се на обещания вече 28 години. Време е да се даде път на прагматиците и истинските патриоти.

– След изборите идва време за въпроса с кого ще се коалирате?

– Единственият начин някоя партия да получи подкрепата на ВОЛЯ е като поеме ангажимент да се изпълнят някои наши основни цели – въвеждане на принципа за „мълчаливо съгласие”, мерки за развитие на малкия и среден бизнес,  стимули на раждаемостта – 1 000 лв. за първо, 2 000 лв. за второ и 3 000 лв. за трето дете на родители над 21 години със завършено средно образование, осигуряване на жилища на цена до 300 евро за кв. м за същите семейства и за младежи с висше образование с 10-годишен безлихвен кредит. Това са точки, от които няма да отстъпим.

Ние ще бъдем коректив в следващия парламент,  няма да допуснем за пореден път някой да не изпълни обещанията си. Сега в кампанията всички говорят, че подкрепят малкия и среден бизнес, а защо допуснаха да бъде съсипан?! Не сме нито  с едните, нито с другите. Борим се за пълна победа. За съжаление, откраднатите милиони се инвестират в предизборната борба и вероятно няма да имаме пълно мнозинство, но ще имаме достатъчно представителство, за да сме активни и да осветяваме всичко, което не е в интерес на народа. Българите нямат нужда от поредната кукла, обучена от политолози, която да им говори заучени фрази от телевизионните студия. Трябва да се работи и то професионално, прагматично, с грижа за хората, както съм го правил и досега.

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

1 отговор

  1. turk каза:

    edinstvenata partiya koyato vodi agitaciya bez da obidi i atakuva druga partiya bravo gn. Mareshki

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache