Ден на хумора и шегата – 1 април

РАЗЛИЧНИ, НО НЕ И БЕЗРАЗЛИЧНИ

Милка ДУНГОВА

ЛАФОРИЗМИ

Четиригодишният парламентарен мадат се превърна в четирилистна детелина.

∗∗∗∗

За да си в крак с времето, не се връщай назад във времето.

∗∗∗

Всеки търси място под слънцето, а политиците – и в парламента.

∗∗∗

Душевната болка се лекува с обич, а не с медикаменти.

∗∗∗

Нормално е да сме различни, но не и безразлични.

∗∗∗

Вятърът на промяната отвя нечии лелеяни мечти.

∗∗∗

Безкрайният ни преход заприлича на опитно поле.

Апостроф
По Пеньо Пенев

„Човекът е човек, когато е на път!”
– И то на магистрала!

ЕПИГРАМИ

Обещание
Преди избори –
по-голям бюджет!
След избори –
увеличение НЕТ!

Дамска мода

Косата –
по-дълга от полата,
а деколтето –
не само за детето.

Лицемер

Мед му капе от устата,
но с мисъл злобна –
във главата.

ПОПИТАЛИ РАДИО „ЕРЕВАН“

– Кое е това нещо, за което българинът все чува, а не е виждал?
– Не е виждал и няма да види милиони и милиарди! – отговорило радиото.


Христо Станчев

АГЕНЦИЯ „ХВАЛБИ БЕЗ ГРАНИЦА“

ВЪПРОС НА ЧУВСТВА
Христо СТАНЧЕВ

– Ние сме от добре платената агенция за проучване на общественото мнение „Хвалби без граница”. Какъв сте в момента?
– Кандидат-човек!
– Ето ви бутилка олио, хляб, салам с изтекъл срок на годност от хранителната банка, касова бележка за платен ток. Какъв сте сега?
– Електорат.
– Ето ви кола, слънчева дестинация, апартамент! Какъв станахте?
– Патриот!
– Всичко това, плюс работа и оптимистични авоари. Какъв се чувствате?
– Неканен гост в приемната на Европейския съюз!
– Ако махнем чувствата…
– Как се казваше вашата агенция?

∗∗∗

АВТОБИОГРАФИЯ НА КАНДИДАТ
Христо СТАНЧЕВ

Братът на баджанака М. Г. беше министър в три правителства и понеже не можа да разбере за какво става дума, го инсталираха и в четвърто. Да се научи. Не беше митрополит, но силовото министерство беше негово. Братовчедът Д. Б. е водач на седем партии в сянка и две на светло. Жената на племенника М. В. подписва платежни нареждания в офшорна банка. Целият й ханш е на вендузи от целувки на разни закъсали държавници.
Рускоговорящият сватов син Ю. А. купи три села по Сибир, стана помешчик и сега е собственик с нотариален акт на хора. И стотина километра газови тръби. Другият ми братовчед М. Н. завърши някакъв колеж в Москва и сега работи в НАТО. Нищо не прави, получава заплата. Разправял на леля си оня ден, че гледал някакви копчета, след натискането на които изчезвали държави… Та неговият братовчед пък, по сватовска линия, Л. Д. правел фитнес с вериги, поради което арабите
в Дубай му приписвали доброволно хотели в морето. Племенникът Д. Ю. пак по сватовска линия е гордостта на родината и на родата… Него го влече науката и обществото.
Като специалист по изборно право на следващите избори у нас щял да въведе руската рулетка, санким мажоритарна справедливост.
Съученикът ми М. К., тотален двойкаджия, завчера писa писмо на тия от Г-13, като им даваше акъл за глобализацията и формите на самозадоволяване в условията на национално сгромолясване.
Зетят на чичо ми пък три пъти се развърза от чувала (от познатата приказка), след което обобщаваше на пресконференции: от какъв зор ще ставам цар, когато с парите си командвам други царе….

∗∗∗

НОВ СВЕТИЯ

Христо СТАНЧЕВ
От отговорно място потвърдиха, че е депозирана подписка от хиляди миряни по света за откриване на процедура по канонизиране на нов светия – Свети Пенсионер Енергомъченик Български.
В знак на състрадание, етническа и религиозна толерантност всички религиозни общности по света ще направят необходимото новият светец да бъде вписан в техните календари и възпоменателни ритуали. Свети Пенсионер Енергомъченик Български е защитавал народния средностатистически страдалец.
Бил е измъчван по сатанински начин от групировки, жестоки приватизатори, частни съдебни изпълнители, АЕЦ-инквизитори, фотоволтаици. Бил е довършен от инвестиционна волтова дъга.

неКУПУВАНЕТО И неПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

∗∗∗

КУЛИНАРЕН ОБМЕН

Христо СТАНЧЕВ

Сандо към съседа:
– Коалиционен мутант!
Той към него:
– Ти не беше ли същият, дето го оправяха осемстотин дни? Покрай тебе доста народ още не може да ходи нормално…
– Заради твоята партия станах гражданин на Заир!
– Заради твоята партия се върнах в пещерата и вместо вкъщи спя по клоните… Зад тях лидерите се подхилкваха доволно.
Но с този диалог – до входа на блока! Оставят торбите и започват друга приказка.
– Я да видя, срещу какво си продаде гласа! Имаш четири бутилки олио. Дай ми две срещу сиренето и кашкавала!
– Твоите идеологически феодали са се повредили ! Вземи четирите бутилки срещу двете филета от сьомга!
– Давам ти и шунката, ако ми дадеш пет консерви имамбаялдъ, плюс кутия пъстърва с доматен сос и къри!
– От миналото събрание имам още вкъщи. Така че вземай спокойно и юфката!
– За да ми е чиста съвестта, отрежи си и половин пръчка „Орехите”!
– Добре че са изборите! Поне за седмица ще бъдем действителни членове на Европейския съюз!
– Ти разбра ли, утре срещу членска карта една партия ще дава бензин…
– Няма проблем, имам седем карти…
– Аз девет!
– Аз съм на ток вкъщи. Вземи тая карта, щото тия от опозицията в сряда ще дават дърва…

∗∗∗

СКАНДАЛ В БАЙКОНУР

Христо СТАНЧЕВ
Със заповед на Кремъл е спрян секретен полет на ракета-носител до новите седем планети, идентифицирани от НАСА като годни за живот.
Поводът е тайно внесен кашон в ракетата, пренесен от камион „Молотовка” с българска
регистрация. Митническите власти били заблудени, че това е музеен експонат, предназначен за да-
рение.
В кашона са открити седем машини за гласуване, както и списък на избирателни комисии от наши хора…
Шефът на митническите власти в Москва незабавно бил уволнен, а българският – награден!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache