Откриваме турнира по риболов за Купа „Нов живот” на 23 юли

За първи път битката за най-голям улов  ще бъде на плажа на залива „Енчец” на брега на язовир „Кърджали”

В него могат да участват деца, юноши, жени и мъже. Няма ограничения за възрастта

2016 година. Петнадесетото състезание за Купа „Нов живот” ще бъде не на Циганския залив, а на брега на язовир „Кърджали” в залива „Енчец”

На 23 юли, неделя,  на язовир „Кърджали”  ще се проведе петнадесетото състезание по риболов на плувка за Купа „Нов живот”. За първи път то ще бъде на плажа на залива  „Енчец”.

 Мястото е избрано от опитни и добри риболовци, многократно участвали в състезанието. Мотивите им са, че там всички участници ще бъдат при равностойни условия  и ще има по-добра слука. Друго предимство е, че близо до брега на язовира може да се стигне с автомобил и участниците няма да имат проблеми с пренасянето на захранките и такъмите.

Организаторите  на състезанието – редакцията на вестник „Нов живот” и Ловно-рибарското сдружение в Кърджали, приеха предложението на риболовците. Преди  турнирът за Купа „Нов живот” се провеждаше на Циганския залив, където брегът е стръмен.

Както винаги, състезанието е открито. В него могат да участват деца, юноши, жени и мъже. Няма ограничения за възрастта. Най-младият и най-възрастният участник ще получат награди. Единственото изискване от въдичарите е да имат редовен билет за лобителски риболов.

През следващата седмица „Нов живот” ще публикува повече подробности за програмата и регламента на състезанието.

В състезанието миналата година победителят Димитър Димитров за 4 часа закачи  5 520 грама риба, което е рекорд за турнира. Състезанието за Купа „Нов живот” е неописуемо удоволствие, тези, които не участват, губят. Винаги се научава нещо ново, заяви тогава победителят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache