Нашите рибари в люта битка на езерото Мандра

  • Абдулла Аптула-Апо, Димитър Димитров, Бирджан Мехмед и Аднан Дормуш ще се борят за влизане в тройката на републиканското първенство

Валери КОВАЧЕВ

Отборът по спортен риболов към Ловно-рибарското сдружение от Кърджали вече е в Бургас. Вчера Абдулла Аптулла –Апо, Димитър Димитров, Бирджан Мехмед и Аднан Дурмуш направиха първа официална тренировка на езерото Мандра. Днес ще бъде втората. В събота и неделя ще се проведе третият, последен кръг от републиканското първенство по улов на риба на плувка. Той е решаващ за нашите състезатели за класирането  в призовата тройка.

В Бургас е нашата сила. През 2015 г. в третия кръг, който пак се проведе на езерото Мандра спечелихме първи места  в индивидуалното и отборното класиране, които ни изпрати на второ място в крайното класиране. Станахме републикански вицешампиони, казва капитанът Абдулла Аптула – Апо. Той се надява  да изтеглят добър жребий, в съседните коридори до тях да няма състезатели, които да им пречат с разни трикове. В риболова също имало  ритане по кокалчетата, както във футбола.

 

Участието им в третия кръг става възможно с финансовата подкрепа на Ловно-рибарското сдружение и общината в Кърджали. Благодарим на председателя на сдружението Васил Дончев и на кмета Хасан Азис.  Ще разчитаме и  в бъдеще на помощта на градоначалника, защото представяме  Кърджали и областта, заявява Апо.

В републиканското първенство участват 16 отбора. След втория кръг тимът на Ловното в Кърджали заема пето място в генералното класиране на четири точки от  водача.

На водещата снимка: Отборът на Кърджали- Абдулла Аптула – Апо, Бирджан Мехмед, Аднан Дурмуш и Димитър Димитров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache