Малката Ралица получи Свето кръщение в народна носия

Малката Ралица Райкова (1г. 2м.) бе кръстена вчера в храма „Св. Успение Богородично“ в кв. „Веселчане“ от отец Боян Саръев в нетрадиционна обстановка. Момиченцето, родителите й, кръстниците и всички присъстващи гости бяха облечени в красиви народни носии. Идеята за пищното тържество в духа на народните традиции е на майката Валентина Райкова, която получила пълна подкрепа от бащата Илия, както и от цялото семейство и приятели. На кръщенето присъстваха около 60 гости, сред които освен роднини и много състуденти, колеги и приятели на младото семейство.

В началото бяхме скептични, но впоследствие подкрепихме идеята на дъщеря ни, като я взехме много присърце. И както се вижда днес всички са щастливи и традиционно облечени в носии. Тя така си е чувствала празника още от тяхната сватба. На нея бяхме поканили два родопски оркестъра, Валя Балканска беше гост с Петър Янев. В този ден решила, че иска кръщенето да го направи изцяло във фолклорен стил, каза щастливата баба, известната кърджалийска оперетна певица Иванка Христева.

Момиченцето е първо дете на семейство Райкови и носи първата буква на дядовците Райчо и Румен.

Малката Раличка получи от отец Боян кръщелно свидетелство и евангелие за деца със заръката, като стане по-голяма да бъде обучавана във вярата Христова.

Божидара Ангелова

Снимки: Роза Димова

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *