Републиканското първенство завърши, битката се пренася в неделя на язовир „Кърджали” за Купа „Нов живот”

  • Кърджалийските рибари с бронзови медали в Бургас
  • В генералното класиране за 2017 г. на езерото Мандра Абдулла Аптула-Апо, Димитър Димитров, Бирджан Мехмед и Аднан Дурмуш са четвърти

Валери КОВАЧЕВ

Отборът по спортен риболов към Ловно-рибарското сдружение в Кърджали се класира на трето място в третия кръг на републиканското първенство по улов на плувка на езерото Мандра край Бургас.  Изпреварен  беше само от „Колмик – България” от Пловдив и от „Видракс” от Бургас.  Абдулла Аптула- Апо, Димитър Димитров, Бирджан Мехмед и Аднан Дурмуш за пореден доказаха, че са сред най-добрите риболовци в страната.

В генералното класиране за 2017 година са на четвърто място с 109.050 кг улов и 12 наказателни точки. Заради една наказателна точка повече изпуснаха  бронзовите медали в шампионата. Отборът на Кърджали е един от отборите с най-постоянни резултати в отделните кръгове в първенството. В първия кръг на Гребния канал в Пловдив се нареди на четвърто място, а във втория – на езерото Шумен на пето.

В първенството участваха шестнадесет отбора. Общият брой на състезателите бе 64. Шампион за тази година е „Колмик – България”, а вицешампион –„Стара Загора”. Третото призово място зае „Дренан” от Шумен.

Последният кръг от републиканското първенство бе и генерална тренировка на нашите момчета за турнира за Купата на „Нов живот”, който ще се проведе на 23 юли на плажа в залива „Енчец” на язовир „Кърджали”. Очаква се в битката за трофея да се включат и въдичари от други отбори, участвали в републиканското първенство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache