Димитър Димитров, носител на трофея Рибар на годината за 2016-та: Искам да победя петкратния шампион за Купа „Нов живот”

Валери КОВАЧЕВ

С  нетърпение и вълнение очаквам в неделя състезанието за Купата на „Нов живот”.  Решението  да се проведе на плажа в залива „Енчец” на язовир „Кърджали” е  добро. Предполагам, че този път ще има много риба и всички участници ще останат доволни, каза миналогодишният носител на трофея Димитър Димитров. Утре ще направи  първа тренировка на новото място.

Димитър Димитров е доволен от успеха си през миналата година, защото е постигнат в битка с качествени състезатели. Тогава за четири часа на Циганския залив той улови 5 520 грама риба, което е рекорд за състезанието откакто се провежда.  Надява се тази година да участва и легендата в риболова в Кърджали и региона петкратният носител на Купа „Нов живот”  д-р Бирджан Мехмед. Искам да го победя.  Той е моят учител. Първите уроци по риболов съм получил от него. Но идва време, когато учениците побеждават учителя, казва Димитър Димитров.

Той призовава  всички въдичари да се включат в надпреварата в неделя. Ако не спечелят, то има какво да видят и  научат. Състезанието за Купата на „Нов живот”  дава голяма възможност да се докоснат до истински професионалисти в риболова.  Готови сме да им помогнем, заявява Димитър Димитров. Както е известно, той е републикански шампион по улов на плувка за 2013 г. Веднъж е бил вицешампион и веднъж трети в страната.

Според него трудно е да се прогнозира кой ще спечели Купата на „Нов живот”, защото участват много класни състезатели.

Освен това в риболова има късмет, има значение и мястото, на което ще се падне състезателят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache