Яка битка за Купа „Нов живот” в неделя на плажа в залива Енчец

  •  На 23 юли на язовир „Кърджали”  започва  петнадесетото състезание по риболов на плувка
  • Трофеят Рибар на 2017 година ще спечели състезателят, уловил най-голямо количество риба
  • Както винаги и сега в турнира ще се включат деца, юноши, жени и мъже

Всички риболовци, които искат да участват в състезанието за Купата на „Нов живот” и Ловно-рибарското сдружение в Кърджали, трябва да бъдат в неделя в 8 часа на плажа в залива „Енчец” на язовир „Кърджали” за регистрация и теглене на жребий. Времето от 8.30 до 9.00 часа е за влизане в секторите. След това е предвиден един час за подготовка. Стартът на битката ще бъде в 10 часа.

При децата, юношите и жените състезанието ще продължи два часа, а при мъжете – четири. Награждаването ще  стане към 14.30 часа.

Купа „Нов живот” Рибар на година 2017 година ще спечели състезателят, уловил най-голямо количество риба. За първи път купи ще получат и класиралите се на второ и трето място при мъжете. Купи ще бъдат връчени и на победителите при  децата, юношите и жените. За всички, заели призови места, и за децата ще има предметни награди. Специални награди  ще се връчат и за уловена най-малка и най-голяма риба, както и на най-младия и най-възрастния участник.

Плажът в залива „Енчец” се намира вляво от плаващия ресторант „Моби Дик” в язовир „Кърджали”.

Първото състезание за Купата на „Нов живот” се проведе през 2003 година. Пет пъти победител е д-р  Бирджан Мехмед. През 2013 година той не участва, защото беше на европейско първенство по риболов на плувка в Нови Сад в Сърбия,  миналата година се отказа, за да даде шанс на друг да спечели. Другите носители на купата са Боян Милев – два пъти, Фуат Исмаил, Емин Ибрям, Станислав Стоянов, Валентин Тотев и Ахмед Исмаил . През 2005 и 2013 г. купата беше спечелена от старозагорци.

На водещата снимка: Състезанията за Купа „Нов живот”  винаги са много оспорвани

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache