Леко се вдига цената на цяло агне в Кърджали

Пазарът на агнешко месо в страната остава спокоен. Само в отделни области са регистрирани седмични ценови изменения, основно в посока нагоре. Това стана ясно от данни, обработени от Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ).
Цените на едро на цяло агне варират в интервала от 12,50 лв./кг във Велико Търново, Кърджали и Смолян, до 13,77 лв./кг в София. В сравнение с предходния седмичен период, само в областите Кърджали и Хасково е налице изменение на стойностите – покачване, съответно с 2,0% и 4,0%. Средната цена на едро на цяло агне за страната е 13,10 лв./кг, с 0,4% по-висока на седмична база.
В другите търговски обекти (ДТО) цените на дребно на цяло агне се движат от 11,40 лв./кг в Бургас до 14,20 лв./кг в Ловеч и Плевен. Единствено в Кърджали се отчита седмично ценово изменение – повишение с 2%, което води до незначително увеличение на средната стойност за страната с 0,2%, до 13,21 лв./кг.
Цените на едро на агнешкия бут остават в границите от 12,75 лв./кг в Пазарджик, до 14,99 лв./кг в Русе. Седмични ценови отклонения се наблюдават в Стара Загора и Хасково – увеличение съответно с 1,3% и 0,4 %. Така, средната стойност за страната се покачва с 0,4% на седмична база до 13,49 лв./кг.
През изтеклия седмичен период е отчетено предлагане на агнешки бут в ГТВ в  областите Варна – 15,00 лв./кг, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен – 13,99 лв./кг и Шумен – 15,49 лв./кг, без седмични изменения на стойностите по области. Въпреки това, средната цена на дребно на продукта в ГТВ за страната се повишава с 1,6% спрямо предходния седмичен период, до 14,41 лв./кг, тъй като тази седмица е налице предлагане на продукта и в големите търговски вериги в Шумен, на най-високата цена за страната.
В ДТО цените на агнешки бут остават най-ниски в Бургас – 11,40 лв./кг, а най-високи в София – 15,50 лв./кг. Изменение на стойностите на седмична база се регистрира само в по-малките магазини във Варна и Хасково – покачване съответно с 0,4% и 0,7%. В резултат, средната стойност за страната се покачва с минималните 0,1% на седмична база, до 13,72 лв./кг.

1 отговор

  1. Ани каза:

    И?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache