Въдиците за Купа „Нов живот“ вече са хвърлени! Най-класни рибари влезнаха в оспорвана битка в залива Енчец

Преди малко за 15-та поредна година бе даден стартът на риболовното състезание състезание за Купата на „Нов живот” и Ловно-рибарското сдружение в Кърджали. От брега в залива Енчец на язовир „Кърджали“  въдиците на участниците в оспорваната битка вече са хвърлени.  А, че ще бъде оспорвана,  няма съмнение. Особено при мъжете, където на старта са застанали мого класни състезатели. Сред тях е миналогодишният носител на купата Димитър Димитров. Тук е многократният републикански шампион по риболов Калин Митранов от Стара Загора.   Най-възрастен сред участниците е добре познатият в рибарските среди Йордан Мончев, когото колегите му гальовно наричат „дядо Мраз“. В състезанието за Купа „Нов живот“ той участва за втори път.

Сред асовете рибари на брега на Енчец е Абдулла Аптула, капитан на представителния отборна Ловно-рибарското сдружение в Кърджали. Дошли са и още двама носители на купата през годините – Димитър Атанасов, който я спечели през 2015 г. и Ахмед Исваил – през 2014 г. Участва и Дурхан Адил, класирал се на второ място миналата година. Участва и Аднан Дормуш от представителня отбор на Кърджали.

Не може да не се отбележи също липсана на 5-кратния носител на купата д-р Бирджан Мехмед.

И организатори, и участници споделят, че одобряват новото място, където се провежда надпреварата – залива Енчец на язовир „Кърджали“. Стартът бе даден малко преди 11 ч. и състезанието се очаква да приключи към 15 часа.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache