Заралията Калин Митранов носител на 15-ата Купа „Нов живот“ /обновена/

Четирикратният републикански шампион Калин Митранов от Стара Загора спечели купата на „Нов живот“ и на Сдружението на ловците и риболовците в Кърджали „Рибар на годината 2017“. Той събра 2780 точки. На второ място с 1970 точки е миналогодишният носител на Димитър Димитров от Кърджали, републикански шампион през 2013 година. На трето място с 1230 точки се нареди Ахмед Исмаил, носител на купа „Нов живот“ през 2014 година.

На четвърто място с 1000 точки е капитанът на отбора по спортен риболов на Сдружението на ловците и риболовците в Кърджали Абдулла Аптула-Апо, а на пето е Аднан Дурмуш със 780 точки. Добре се представи и най-възрастният участник 75-годишният Йордан Момчев от Сливен. Той участва за втори път в състезанието като миналата година една случайност го лиши от възможността да се включи, защото му беше изтекла валидността на шофьорската книжка. Той благодари за поканата и изрази съжаление, че не е дошъл на такова голямо и добре организирано състезание.

Освен купи, мъжете в призовата тройка получиха и предметни награди – тези на първо и на второ място – маркови рибарски макари, а третият – специална риболовна шапка.

При децата на първо място е 7-годишният Николай Калоянов с 220 точки. Той получи купа и макара. На второ място в неговата възрастова група е единственото момиче, Александра Стефанова, а на трето – Ерен Мурад. За второ място наградата беше пръчка, а за трето – телескоп.

При юношите купата грабна Стивън Момчев от Сливен, внук на Йордан Момчев – дядо Мраз със 180 точки. На второ и трето място са съответно Петър Георгиев и Владимир Динков. Първият получи макара, а останалите двама пръчки.

За първи път бяха дадени две награди за най-голяма риба, тъй като двама души имаха еднакъв улов от 220 грама – Ахмед Исмаил морунаж, а Васил Василев – червеноперка.

За най-малка риба наградата взе Александра Стефанова – тя бе уловила рибка с тегло 0.005 грама.

Наградата за най-възрастен участник в състезанието взе Йордан Момчев, който е на 75 години, а за най-млад участник – бъдещият първокласник седемгодишният Николай Калоянов.

Състезателите стоически издържаха на жегата четири часа. Към 14 часа термометрите на язовир Кърджали надхвърлиха 33 градуса.

В надпреварата се включиха класни състезатели.

За трети път купа „Нов живот“ напуска Кърджали. Преди Калин Митранов са я печелили Валентин Тотев и Станислав Стоянов, които са негови ученици.

Наградите бяха връчени от председателя на Сдружението на ловците и риболовците в Кърджали инж.Васил Дончев и главния съдия Стоян Гълбачев.

Благодаря на всички участници. Смятам, че съдиите бяха безпристрастни. Участниците също бяха джентълмени един към друг, нямаше оплаквания. Накрая резултатите са ясни, нямаше много риба, около килограм и половина, около два, но това е, каза Васил Дончев и даде думата на главния съдия Господин Калоян да обяви резултатите.

Трофеят за първото място при мъжете връчи журналиста Валери Ковачев, който е един от основателите на състезанието, започнало преди 15 години. Церемонията по награждаването завърши необичайно – капитанът на отбора по спортен риболов към Сдружението Абдулла Аптула – Апо предаде купата за третото място, спечелено в третия кръг на Републиканското на езерото Мандра край Бургас, на ръководството на сдружението.

Текст и снимки: Радка ПЕТКОВА, Валери КОВАЧЕВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache