Дядо Мраз /Йордан Момчев/: Риболовът ме крепи

Тази година и двамата участници от Сливен в състезанието по риболов за купа „Нов живот“ взеха награди. Йордан Момчев, известен още като Дядо Мраз, бе награден като най-възрастен състезател, а внукът му – Стивън Момчев бе първи сред юношите. Младежът печели купата в неговата категория за втори път.

Ето какво каза за „Нов живот“ най-възрастният състезател Йордан Момчев, който е на 75 години: „Внукът ми е отново първи сред юношите, за втори път. Аз съм го тренирал и той знае какво да прави. Моето участие е трето. От Сливен съм и благодаря много за възможността да участвам в състезанието за купа „Нов живот“. Сега съм на 75 години и като се върна назад в спомените си, хвърлям въдицата от 15-годишен. Станаха вече 60 години. Редовен участник съм в състезания, включително и републикански. Носител съм на много купи, имам около 70 купи и медали. Това ме крепи, давам си сметка за това. Рибата я хващам 95 % за удоволствие. Риба за в къщи не взимам. Обичам я сготвена, но предпочитам да си я хапна някъде навън.

Рибата намалява във всички язовири в България, защото има много бракониери, които въобще не се спират пред нищо. И ако не се вземат мерки, рибата ще изчезне. Да ви кажа право, че относно контрола инспекцията ИАРА според мен не може да се справи сама. Във всеки окръжен град имат само по двама души, крайно недостатъчни са.

Наричат ме „дядо Мраз“ заради брадата може би преди 40 години. Така съм известен и в цяла България.

Снимки: Радка ПЕТКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache