Как се представиха кърджалийските топ рибари в турнира за Купа „Нов живот”

Големи изненади няма, повечето от изявилите се са утвърдени имена в риболова в национален мащаб

В тазгодишния турнир по риболов на плувка  за Купата на „Нов живот” и Сдружението на ловците и риболовците в нямаше големи изненади в резултатите на участниците от Кърджали. Топ състезателите са все страстни и опитни въдичари, участвали многократно в регионални и републикански първенства. Повечето имат и утвърдено място в риболова в национален мащаб.

Димитър Димитров

Димитър Димитров, който се представи най-добре от кърджалийските риболовци, е бивш шампион и вицешампион на страната. Няма друг в Кърджали и региона, който да се похвали с такива успехи. Той стигна до националния отбор и преди няколко години участва на Европейското първенство в Нови Сад в Сърбия и на Световното в Полша.

Ахмед Исмаил,

Ахмед Исмаил, който е с втори резултат, също не е случаен въдичар. Той е толкова запален по риболова, че преди три години се върна чак от Холандия, за да се включи в състезанието за Купа „Нов живот”. Завръщането му не беше напразно – спечели трофея. Ахмед също е мятал на републиканското първенство с отбора на Кърджали.

Абдулла Аптула- Апо

С трети резултат  от кърджалийските рибари е  Абдулла Аптула- Апо. В това няма нищо случайно. Той е капитан на отбора по спортен риболов на Ловно-рибарското сдружение, участва и отлично се представя в републиканското първенство. Неговите резултати не останаха незабелязани. И той беше поканен в националния отбор.

Аднан Дормуш

Аднан Дормуш, който е с четвърти резултат, също отдавна е сред топ рибарите в Кърджали. Неведнъж е печелил призови места в различни турнири. Част е от състава  на отбора, който участва в републиканското първенство.

Дурхан Адил

С пети резултат от кърджалийските участници е Дурхан Адил, който  е  познат в рибарските среди. Носител е на много отличия от турнири. Участвал е в републиканското първенство. През миналата година в надпреварата за Купата на „Нов живот” бе втори.

Изненадващо през тази година бе участието на известния състезател по плажен волейбол Николай Колев. Той показа, че е кален в битките и се нареди на шесто място. Няма да е случайно, ако след година-две го видим носител на купата.

Валери КОВАЧЕВ

Снимки: Валери КОВАЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache