Читателка на „Нов живот“: Господа управници! Тротоарите в Кърджали не са ли обществени?!

 • Щастлива съм, че се отървах с разбити колена и счупени очила

Улиците и тротоарите в Кърджали стават все по-опасни за  хората в града. Миналата седмица  в 21,30 часа си вървях спокойно по тротоара, който води към Учителския институт. Не беше осветено. Вървях по тротоара и съвсем неочаквано се преметнах и паднах. Усетих ужасна болка в коленете, oчилата ми се счупиха, дънките ми се скъсаха. На тротоара е имало две бетонови блокчета, които е невъзможно да видиш в тъмното. Някой решил да използва тротоара пред къщата си като своя частна собственост, без да му пука, че тротоарът е всъщност на всички.

На следващия ден отидох в  общината със снимките и направих оплакване. Казаха ми, че на другия ден ще изпратят хора от транспортния отдел. След няколко дена отидох в съвета  да получа информация как са се развили нещата. Хората отишли и констатирали нарушението, но…нарушителят бил наемател в къщата, който в момента си бил на село. Като се прибере в града, щели да му кажат да махне циментовите прегради  на тротоара.

Е, дано да благоволи да ги махне…

Сега да ви кажа как би се разрешил проблемът в Швеция, където живея. Там всеки знае кое е твое и кое е мое, както и кое е обществена собственост. При подобно нарушение веднага биха махнали преградите и след това биха сложили глоба на нарушителя, плюс заплащане труда на работниците които са ги  отстранили. Подобно своеволие не би се и случило, защото всеки знае, че ще бъде наказан.

 Щастлива съм, че се отървах с разбити колена и счупени очила. Можеше и по-лошо да ми се случи. Догодина, като си дойда в Кърджали, няма да вървя по неосветените улици, таксито все пак е евтино в Кърджали. Сигурна съм, че циментовите отливки ще си стоят на тротоара по улицата към Учителския институт и че още повече улици и тротоари ще са в окаяно състояние.

Господин кмете и всички управляващи, кога ще светнат улиците? Кога ще запушите дупките по пътищата? Започнете да работите!

Маджиде АКАЙ

Бележка на редакцията: Писмото на нашата читателка е изпратено на фейсбук страницата на „Нов живот”

6 коментара

 1. Айля Белгин каза:

  Напьлно подкрепям статията и се надявам че Общината ще вземе нужните мерки за премахване на това хамство от страна на граждани които ограничиват свободата и действията на хората за своите лични интереси

 2. пешеходец каза:

  На ул.“Девети май“ №15 след близо две години строителство новия собственик на имота, след като разруши тротоара и част от общия паркинг ги залеси. Дали ще възстанови тротоара или ще има райграс – не знаем, а и на кото ли му пука за пешеходците?

 3. пешеходец каза:

  На ул“Девети май“ №15 се настани нов собственик, който първо разруши тротоара и част от паркинга край имота, след това го залеси. И през ум не му мина да попита има ли право на това, пък и на кого ли му пука?

 4. Кърджалиец каза:

  СЕЛСКО РОБСТВО в КЪРДЖАЛИ

 5. Майтап малко каза:

  Интересен факт е ,че когато развиваш дейност пред търговски обект,то това е общинска собственост,за което се плаща наем на общината!Това ,разбира се,е нормално и правилно!Когато,обаче,натрупа сняг,същия този терен се превръща в прилежащ за търговския обект и вече е задължение на търговеца да го почисти

 6. Отвратена каза:

  Ръководството, начело с кмета май съвсем е оглушало и ослепяло. Проблемите в Кърджали се увеличават с всеки изминал ден. Този с осветлението си е мноооого стар проблем. Жителите на града непрекъснато алармират, но никъде не прочетох някой да им отговори, да обясни какво става и действа ли се въобще за решаването на тези проблеми. Явно вече никой не ни отразява. Безочието и наглостта на управниците стигна своя апогей. Заети са с много по- важни неща от това да обръщат внимание на избирателите си. С какво ли? Аз се сещам, а вие? Ноооо….вината не е тяхна, а наша. Докато сме овце от стадото и безмозъчно гласуваме все са едни и същи от една определена партия ще е така. И по- лошо ще става. Така че, хрупайте си гнилото сено и не мрънкайте. Или се събудете вече и на следващите избори покажете кой всъщност управлява влака.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *