Младежи борят зависимости чрез футбол

.Започна турнирът, организиран от сдружение „Омега“

В събота сутрин на футболното игрище в парк „Арпезос Север“ в Кърджали започна двудневният турнир под наслов „Уча, спортувам, живея здравословно!“. Проявата се реализира по проект за борба срещу зависимостите на сдружение ОМЕГА, финансиран от Министерството на младежта и спорта.

Веселина Юрукова, председател на Сдружението, обясни пред репортер на Нов живот: „За участие са се записали 12 отбора от Кърджали и околни села, както и от Кирково и Крумовград. Съставите са сформирани от младежи на възраст от 15 до 18 години. За най-добрите на терена са предвидени награди.“

Събитието ще продължи два дни. Старт на турнира даде областният управител Никола Чанев, като поздрави младежите и пожела да обичат спорта.

Отборите са разпределени в две предварителни групи и играят на принципа на елиминациите. Поради горещото време, мачовете са в две полувремена по 15 минути.

Съдийството бе поверено на бригада в състав Виден Георгиев и младият му колега Иван Савов.

Първият двубой имаше демонстративен характер. Отборът на организаторите „Омега“ с капитан Веселина Юрукова, център нападател Светозар Чанев, тригодишният син на областния управител, се изправи срещу Футболен клуб „Червените“от Кърджали.

След силна игра в нападение Светозар Чанев отбеляза първия гол, а капитанът на отбора увеличи резултата на 2:0. „Червените“ отговориха с агресивна игра и при една от атаките централният защитник Никола Чанев не успя да спре връхлитащия „червен“ нападател и се наложи младата вратарка на „Омега“ Емел Якуб да вади топката от своята мрежа.

Във втория мач на зеления терен премериха сили отбор на ФК „Енчец“ и кърджалийският тим със странното име „Ez or wut“.

Турнирът продължава, утре ще бъдат излъчени първенците.

Текст и снимки Валентина Иванова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *