Областният Никола Чанев би началния удар в първия мач днес на турнира в парк „Арпезос Север“

Областният управител Никола Чанев би началния удар в първия мач от двудневния футболен турнир под мотото „Уча, спортувам, живея здравословно“, който стартира тази сутрин на игрището в парк „Арпезос Север“ в Кърджали. Проявата е организирана от Сдружение „Омега“ в рамките на проект за превенция на зависимостите сред младите хора, финансиран от Министерството на младежта и спорта. Чанев приветства домакините на турнира за идеята да популяризират спорта сред подрастващите като начин на живот и пожела успех и феърплей на всички състави.

12 отбора от цялата област с по шестима състезатели на възраст от 15 до 18 години, разпределени в две предварителни групи, участват в надпреварата.

В първата демонстративна среща тимът на „Омега“ с капитан Веселина Юрукова излезе на терена срещу „Червените“ от Кърджали, в чиито редици бе и 3-годишният син на областния управител – Светозар Чанев, който отбеляза първия символичен гол. Във втория за деня двубой един срещу друг се изправиха отборът на ФК „Енчец“ и   кърджалийският „Ez or wut“.

Турнирът се провежда на принципа на директните елиминации, финалът и церемонията по награждаване на победителите ще се състоят утре. Въпреки рекордните жеги, младите футболистите показаха сърцата игра и се радваха на силно съпричастна публика от фенки. За всички бяха осигурени закуски и минерална вода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *