„Мистерията на българските гласове“ откриха 33-то издание на „Аполония“

С блестящите изпълнения на световноизвестния хор „Мистерията на българските гласове“ пред препълнения амфитеатър в Созопол, официално бяха открити празниците на изкуствата „Аполония“. Откриването беше предавано директно но БНТ снощи.

Именитият български скулптор Павел Койчев стана 18-я носител на наградата „Аполон Токсофорос“. „Това е творец с голяма фантазия и неуморим дух“, каза при връчването на статуетката артистичният директор на фондация „Аполония“ Маргарита Димитрова. Според нея той е творец, който спокойно може да бъде наречен мъдрец и представител на световната култура.

Наградата на банката, генерален спонсор на фестивала, след допитване в социалните мрежи, беше присъдена на естрадната прима Лили Иванова. Нейният концерт на „Аполония“ е на 1 септември и се очаква с голям интерес. 70 събития, 15 от тях – премиери, са включени в програмата на фестивала.

На 5 фестивални сцени „Аполония“ и тази година ще представи най-новите и най-интересните събития от културния афиш на страната ни. 10 театрални постановки, литературни премиери, изложби, документално и игрално кино и срещи с бележити автори, очаква публиката в дните до 5-и септември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *